Windows 10: el nou sistema operatiu de Microsoft

Ja és oficial, Windows 10 està arribant al gran públic. Després de començar Windows 10 amb algunes aplicacions empresarials, Microsoft va aixecar el teló i va mostrar les noves característiques enfocades a la majoria de consumidors del sistema operatiu, mentre mostrava una visió d’un sistema operatiu dissenyat per oferir un experiència unificadora entre tot tipus de dispositius. I serà una actualització gratuïta per a usuaris de Windows 7 i 8, que poden obtenir el sistema operatiu a cost 0 durant el primer any des que Windows 10 surt al mercat. Tot seguit et mostrem algunes de les més interessants:
[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-ad97um’]
Windows10-cortana

 Arriba Cortana

Destacant per sobre de totes les novetats, la principal la representa l’arribada de Cortana a l’escriptori. L’assistent personal comença la seva expansió a l’ecosistema Windows abraçant ordinadors, portàtils i tablets i permetent recórrer a la seva intel·ligència artificial directament des de la barra de tasques. I ull, perquè en el seu pas a la pantalla gran ve amb novetats.
Cortana a l’escriptori serà més proactiva que mai, mostrant informació que considera que ens és rellevant només obrir la seva finestra. Si el que busquem és consultar alguna cosa o que Cortana realitzi una tasca per nosaltres, podrem tant escriure com dictar de viva veu prement en el botó de micròfon. Això si no volem anar més lluny i configurar l’assistent perquè escolti permanentment i s’activi tan aviat pronunciem les paraules ‘Hey Cortana’.
Això sí, de moment haurem de conformar-nos amb parlar amb Cortana en la llengua de Shakespeare. Inicialment, i malgrat que la recerca ja funciona en altres idiomes, l’assistent només estarà disponible en anglès per als Estats Units. Amb pròximes builds s’anirà estenent a altres idiomes, al mateix temps que a Redmond vagin polint el seu funcionament.
[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-8qq3da’]
Windows10-inicio

Nous menús d’inici i notificacions

L’altre canvi destacat, i que possiblement tingui més influència en el nostre dia a dia amb Windows 10, és la renovació de diversos apartats del sistema. Començant pel Menú Inici, que ara permet triar color i podrà ser maximitzat fins a ocupar tota la pantalla, alguna cosa relacionada amb Continuum i molt útil en mode tablet.
Un esperit similar de renovació és el que ha afectat també al recentment estrenat centre de notificacions. El mateix ara es mostrarà en tot el lateral dret de la pantalla incorporant botons d’accés ràpid que ens permetran, per exemple, iniciar amb un clic la connexió a dispositius sense fil d’àudio i vídeo.
Però el canvi més sorprenent és la renovació definitiva de la configuració del sistema en Windows 10. L’aplicació que semblava destinada a substituir al panell de control ha adoptat ara un estil molt similar a aquest últim, mostrant les seccions en una quadrícula d’icones i permetent buscar entre elles des d’una simple barra de cerca.
[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-88gq8u’]
win10_windows_spartan_web

Sobre el projecte Spartan

Una altra de les novetats a Windows 10 és Project Spartan, un nou navegador lleuger, d’aspecte net, construït al voltant d’un nou motor de renderitzat.
El navegador Spartan inclou una nova manera de prendre notes que permet anotar sobre una pàgina web i compartir-ho. També hi ha una eina de retall vinculada amb OneNote per fer captures de pantalla i guardar-les directament.
Spartan inclou també una versió actualitzada del Mode de Lectura que ja trobem a la versió Metro d’Internet Explorer amb Windows 8.  Aquest mode de lectura retira tots els anucis i altres complements, per deixar una visió neta i simple del contingut. A més, d’ajuda d’una llista de lectura que permet guardar articles per llegir-los més tard, sincronitzant-los amb llistes d’altres dispositius.
Cortana també s’integra directament amb Spartan, i apareixerà quan visitis un web d’un restaurant, mostrant-te les adreces, informació del menú del restaurant, horari de servei i ressenyes de Yelp per exemple.
[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-60spse’]

win10_xbox_devices_web

Noves aplicacions i Windows Store

Microsoft aprofita també el Windows 10 per presentar una nova Windows Store en versió beta, la qual inclou un nou disseny i comença a mostrar la unificació entre totes les botigues d’aplicacions de la companyia. I diem comença perquè encara és una versió molt prematura i amb molta feina per davant.
El mateix que li queda a l’aplicació de Xbox. Present des de ja a Windows 10, l’aplicació ens deixarà accedir al nostre perfil ia bona part de les seccions que formen part del dashboard de Xbox One, però no espereu tenir ja l’experiència completa. Per a això encara caldrà esperar uns mesos.
[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3l6cou’]
[av_video src=’http://youtu.be/teoZk3QEc40′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2321su’]

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

No hi ha comentaris

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres publicacions que et poden interessar