Windows NT, el Windows que va intentar canviar-ho tot

A continuació us presentem un article molt interessant publicat per Ataka. Un article parlant dels 25 anys de Windows NT, el Windows que passats 25 anys, a dia d’avui encara influencia a l’actual Windows 10.
[av_hr class=’full’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ av_uid=’av-13ejscu’]
Quan va nàixer Windows NT, la majoria de nosaltres encara pensàvem en 16 bits, però al juliol 1993 Microsoft va ser ambiciosa i va presentar Windows NT, la primera versió pura de 32 bits de la seva llarga saga de sistemes operatius.
El desenvolupament que aquests dies compleix 25 anys va apostar per diversos conceptes trencadors ja que eren els Windows tradicionals basats en MS-DOS. Entre altres coses oferia suport multiprocés i multiusuari, però també va voler ser un sistema operatiu agnòstic del processador, podent córrer en IA-32, MIPS, DEC, Alpha, Power PC i Itanium, a més de les plataformes x86 i ARM.
Windows nt

Agnòstic en hardware i software

Utilitzar les sigles NT com a cognom del sistema operatiu (NT era considerat inicialment l’acrònim de “New Technology“, “Nova Tecnologia”) ja eren una declaració d’intencions d’un sistema operatiu pensat originalment per a estacions de treball i servidors.
Sin título 1
Originalment es va concebre com el successor del també històric US/2 d’IBM, però quan la relació entre aquesta empresa i Microsoft es va trencar, va ser la companyia de Redmond la que va acabar portant-se el gat a l’aigua.
Els requisits hardware de Windows NT 3.1, de la primera versió d’aquell sistema operatiu, eren molt alts per a l’època:necessitava un potent 386 a 25 MHz, almenys 16 MB de RAM i 90 MB de disc dur, unes prestacions de luxe per a l’època que pocs es podien permetre.
Era el Windows dels usuaris avançats i empresarials que es beneficiaven d’aquelles xarxes locals que van començar a mostrar les seves virtuts gràcies a aquest desenvolupament. Almenys ho va ser en una etapa inicial, perquè a poc a poc moltes de les seves característiques acabarien fent que fos aquesta — i no la família de versions Windows 9x — la base de sistemes operatius posteriors com Windows 2000 o Windows XP.
En les diferents versions de Windows NT van desenvolupar característiques com el directori actiu, el sistema de fitxers NTFS, BitLocker, Windows Update o Hyper-V. L’emulació parcial d’aplicacions MS-DOS gràcies a la trucada NTVDM (NT Virtual DUES Machine, també coneguda com WOW o Windows On Windows) va permetre que antigues aplicacions corregueren sense massa problemes amb aquest SO de nova generació.

Windows 10 té moltes característiques de Windows NT

No obstant això va ser l’independència del hardware i el software la seva característica més destacada. La idea era poder tenir una base de codi comú a la qual després se li afegira una capa d’abstracció hardware (HAL) per a cada plataforma. El sistema operatiu que va aparèixer per a diverses plataformes (IA-32, MIPS, DEC Alpha, Power PC, Itanium, x86-64 i ARM) va ser a poc a poc abandonant.
Sin título 2
Una altra de les seves grans novetats va ser la introducció d’una multitasca preemptiva que permetia per fi portar aquest tipus de gestió de processos als sistemes operatius Windows. A diferència d’una multitasca cooperativa, molt menys eficient si un executava diverses tasques al mateix temps, aquest sistema operatiu plantejava per fi la possibilitat de treballar amb entorns multitasca de forma molt més potent.
Aquell sistema operatiu acabaria sent molt més important per a usuaris finals del que aquests segurament van imaginar quan va aparèixer en el mercat. De fet l’apel·latiu Windows NT va desaparèixer com a tal, però totes les versions modernes de Windows (inclosa Windows 10, que acaba de complir 3 anys del seu llançament) són hereves d’aquell projecte que va començar la seva història fa 25 anys. Déu n’hi do.

[av_notification title=” color=’blue’ border=” custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’normal’ icon_select=’yes’ icon=’ue822′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2imkpa’]
Si vols llegir l’article complet d’Ataka, pots fer-ho a aquí.
[/av_notification]

 

 
Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: