Dia de la Ciberseguretat 2023

El Dia Internacional de la Seguretat de la Informació se celebra cada 30 de novembre des de 1988. Aquesta iniciativa, impulsada per l’Association for Computing Machinery (ACM), té com a objectiu sensibilitzar a la societat sobre la importància de la seguretat de la informació, tant a nivell individual com col·lectiu.

En aquest sentit, la ciberseguretat és una responsabilitat que involucra a tots els ciutadans, i que comença en l’àmbit personal. Per això, és important adoptar mesures de seguretat per protegir la privacitat i la informació personal, com ara utilitzar contrasenyes fortes, tenir actualitzat els programes informàtics i tenir cura amb els llocs web que es visiten.

A Infordisa ens sumem amb l’objectiu del Dia de la Ciberseguretat, la conscienciació de la ciberseguretat, per això us anunciem que ja podeu demanar els pràctics calendaris de taula per al proper 2024.

Recentment també vam participar al la jornada «Píndola sobre Ciberseguretat i Blockchain» del Cicle de capacitacions en tecnologies digitals avançades (TDAs) a la Sala de Graus del Campus Sescelades de la URV a Tarragona, on vam exposar la nostra visió de la ciberseguretat

Aquest 2023, el Dia Internacional de la Seguretat de la Informació coincideix amb la celebració de les XVII Jornades STIC CCN-CERT / V Jornades de Ciberdefensa ESPDEF-CERT, organitzades pel Centro Criptológico Nacional (CCN) i el Mando Conjunto del Ciberespacio.

Per la seva banda, com ja és habitual, l’Institut Nacional de Ciberseguridad (INCIBE) ofereix a ciutadans, docents, pares, menors i empreses recursos valuosos, com ara guies, consells i bones pràctiques, relacionats amb la seguretat de la informació i la gestió de sistemes. A més, es troba disponible el número de telèfon 017 per brindar assistència i resoldre qualsevol dubte o problema de ciberseguretat que pugui sorgir al utilitzar dispositius informàtics o navegar per Internet.

La importància de la cultura de ciberseguretat

La Ley 36/2015, de Seguridad Nacional i el Plan Integral de Cultura de Seguridad Nacional destaquen la importància de fomentar una Cultura de Seguridad Nacional per preservar la llibertat, la justícia, el benestar i els drets ciutadans.

La Estrategia de Seguridad Nacional 2021 i l’Estrategia Nacional de Ciberseguridad 2019 aborden la seguretat en el ciberespai, identificant la tecnologia i les infraestructures com a elements estratègics. A més, destaquen la necessitat de contribuir a un ciberespai segur des d’un enfocament multidisciplinar. Per a això, la creació del Foro Nacional de Ciberseguridad permet generar sinergias público-privades i promoure una cultura de ciberseguretat que involucri activament a la societat en aquest important àmbit.

L’objectiu del dia de la Ciberseguretat

El Dia Internacional de la Seguretat de la Informació és una oportunitat per recordar la importància de protegir la informació personal i col·lectiva. La ciberseguretat és una responsabilitat de tots, i és important adoptar mesures de seguretat per prevenir ciberatacs.

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: