Èxits i fiascos de Microsoft

La llarga vida de Microsoft es caracteritza per la gran quantitat de productes que ha publicat en tots els àmbits. Des de software per empreses a videoconsoles. Aquesta enorme i normalment brillant tragectoria creativa, no es pot entendre sense valorar els encerts i errors que ha tingut en cada un dels seus llançaments. Tot seguit, valorem els productes més sonats, sigui per bé o per mal.

 

windows-xp

Èxit: Windows XP (2001)

Publicat el 2001, el Windows XP va demostrar ser suficientment bo com per durar una dècada. Va ser el primer sistema operatiu de Microsoft llançat al gran públic, compatible amb Windows NT.

 

windows-vista

Fiasco: Windows Vista (2006)

Gairebé al final del seu mandat, Steve Ballmer va dir que Windows Vista va ser un dels seus principals errors dels 14 anys que va ser CEO de Microsoft. Després de mitja dècada desenvolupant el sistema operatiu, el producte final va ser car i maldestre.

 

office-365

Èxit: Office 365 (2011)

Microsoft Office 365 va portar tota la utilitat dels productes Office al núvol. Ara pots sincronitzar els documents entre tots els dispositius i amb tota seguretat.

 

windows-me

Fiasco: Microsoft ME (2000)

L’últim sistema operatiu Windows de les series 9x va ser Microsoft ME i va tenir seriosos problemes d’estabilitat.

xbox

Èxit: Xbox (2001)

La Xbox va ser la entrada de Microsoft al competitiu mon de les videoconsoles i el seu gran salt al hardware. No estava massa clar que Microsoft pogués competir amb altres consoles com la líder PlayStation 2 de Sony, però la proposta de Microsoft va acabar sent una de les principals propostes del sector. Actualment, ja amb la tercera generació de la consola, sembla que Microsoft va fer un gran encert. Tot i això, és molt difícil generar diners al sector de les consoles, i alguns analistes diuen que Microsoft està perdent 2 bilions de dolars anualment amb Xbox.

internet-explorer-6

Fiasco: Internet Explorer 6 (2001)

Internet Explorer 6 va ser el navegador per defecte que va aparèixer amb Windows XP, i es va etiquetar com “un dels softwares menys segurs del planeta”.

microsoft-surface

Èxit: Surface (2012)

La resposta de Microsoft a l’iPad d’Apple, va obtenir grans elogis per part d’experts en tecnologia pel seu bon hardware, però encara està patint la curta oferta d’aplicacions.

 

microsoft-kin

Fiasco: Kin (2010)

Kin era un smartphone de Microsoft enfocat a les xarxes socials. La pantalla principal funcionava com un escriptori de totes les teves comptes a xarxes socials. Les vendes no van anar massa bé i el telèfon es va abandonar ràpidament.

 

ms-dos

Èxit: MS-DOS (1981)

MS-DOS va ser el principal sistema operatiu per als PC IBM durant els anys 80 i 90.

 

microsoft-bob

Fiasco: Microsoft Bob (1995)

En un intent de fer de Windows un software més fàcil d’utilitzar, van crear dibuixos animats que parlaven i aconsellaven l’usuari, però lluny d’atraure consumidors, van ser ridiculitzats per la premsa.

 

microsoft-31

Èxit: Windows 3.1 (1992)

Aconseguint 3 milions de vendes només en 2 mesos, Windows 3.1 va definir Microsoft com “l’empresa més innovadora dels Estats Units” durant aquell any, i va posicionar a Microsoft com al sistema operatiu més utilitzat al llarg del temps.

 

microsoft-zune

Fiasco: Zune (2006)

5 anys després que Apple llancés al mercat l’iPod, Microsoft va dissenyar també un dispositiu mòbil multimèdia anomenat Zune. Tot i que no va ser un fracàs total, va quedar demostrat que Microsoft va tardar massa a treure un dispositiu i va fracassar en la competició amb Apple.

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: