Windows 10: Tot el que necessites saber

Com era d’esperar Microsoft ha anunciat formalment la nova versió de Windows. Sorprenentment es dirà ‘Windows 10’ i no pas Windows 9. Per què? L’explicació que dóna Microsoft, és que representa un salt tant significatiu en comparació a Windows 8, el versionar-lo com a 9 no li faria justícia. Tot i alguns siguin molt escèptics, val a dir que el nou Microsoft Windows 10 te algunes notables millores. Tot seguit us presentem els aspectes més destacats:

Un sistema operatiu per controlar-los a tots

A nivell d’arquitectura, les notícies més destacades de Windows 10 son que s’ha dissenyat tenint en compte tots els dispositius on pot córrer. Això significa que està adaptat per a escriptoris, portàtils, tauletes, phablets i smartphones.

“Windows 10 funcionarà sobre un ampli ventall de dispositius, amb una experiència adaptada a cada dispositiu” va declarar Terry Myerson, Vice President Executiu d’Operacions de Micrsoft. “Hi haurà una manera única per escriure aplicacions, una botiga, una sola manera de descobrir aplicacions, comprar-les i actualitzar-les a través de tots els dispositius.”

No sabem com respondrem davant aquesta nova visió de Windows 10 a smartphones, però ara mateix ofereix una visió clara del full de ruta de Microsoft, i ens agrada!

windows10-inicio

El botó “Inicio” torna

Ho han provat intensivament durant bastant temps, però Microsoft finalment ha confirmat que recuperarà el botó “Inicio”. Aquest nou menú combina l’aspecte clàssic del Windows 7 i afegeix aplicacions tal i com amb l’estil Metro/Modern UI de Windows 8. Les cerques des del menú d’inici, també s’aplicaran a la web, i podrà buscar a cercadors.
Definitivament, l’estructura serà personalitzada de manera que les aplicacions puguin ser modificades i redimensionades per potenciar la flexibilitat i personalització del menú inici, i aconseguexi recuperar part dels desil·lusionats fans que van aparèixer amb Windows 8.
widows-10-tablet

Integració millorada entre touch/teclat/ratolí

Microsoft s’ha pres seriosament les crítiques rebudes sobre la combinació entre el teclat tàctil i el ratolí amb Windows 8.
Microsoft ha batejat la nova combinació amb el nom de “Continuum” que representa una millor barreja entre els dos mètodes. Continuum permetrà un canvi automàtic entre mètodes, detectant com l’usuari interactua amb el dispositiu.
Des de Microsoft avisen que Continuum segueix en progrés per tal de refinar l’acabat, i millorar-lo al llarg de la vida.
windows-10-escritorios-virtuales

Escriptoris virtuals

Un altra característica que s’ha filtrat del nou Windows 10, son els escriptoris virtuals. Microsoft no li va donar un nom oficial inicialment, però treballa de manera similar que que es múltiples escriptoris amb Linux, o l’Exposé amb Mac OS X.
Es pot activar la visibilitat amb el nou botó “task view” que permet als usuaris crear un nou escriptori i saltar entre ells. És interessant també la barra de menú personalitzada, que te un aspecte diferent en cada escriptori, per permetre un visió especial per a un mòde personal, o laboral per exemple.
Microsoft ha dit que tots els programes oberts als diferents escriptoris continuaran funcionant, la qual cosa fa que sigui important un bon dimensionamnt de memòria.

Preus i disponibilitat

S’ha especulat molt sobre si Windows 10 s’oferirà com a actualització gratuïta per tal de motivar a una quota nominal, però Microsoft no ha revelat cap informació sobre això, ni a presentacions o a preguntes i respostes posteriors.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

No hi ha comentaris

  1. Porto un mes de Windows 10 i el retràs ha estat de diplodocus. Tot funciona més lent i algunes aplicacions s’entrebanquen.
    Enyoro el W8.1

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últimes publicacions al Instagram: