Fi de suport a Windows 7. He d’actualitzar a Windows 10?

Microsoft deixarà de donar suport a Windows 7 al gener de 2020. Dit d’una altra manera, Windows 7 es convertirà en un sistema operatiu vulnerable.

Fi de suport a Windows 7


Windows 7 ha tingut una vida de 10 anys gràcies a les diferents actualitzacions que ha tingut al llarg dels anys. Amb els anys s’han realitzat noves actualitzacions de la mateixa manera que s’ha deixat de donar suport a les més antigues.

El suport estàndard de Windows 7 va finalitzar el 2015, i en conseqüència va deixar de tenir millores en el seu desenvolupament i va passar a tenir exclusivament suport estès, la qual cosa significa que malgrat deixar de desenvolupar el sistema operatiu, es realitzaven actualitzacions de seguretat per a solucionar problemes amb la seguretat de tots els usuaris.

Però que passarà al gener de 2020?

Microsoft també deixarà de donar suport estès a Windows 7, per la qual cosa el sistema operatiu es quedarà sense cap mena de suport, millora de desenvolupament i actualització de seguretat. Pel que el sistema operatiu començarà a tenir greus problemes de seguretat i per als usuaris no serà segur continuar utilitzant-lo. Això serà així a excepció dels usuaris que decideixin pagar durant tres anys manteniment exclusiu per a Windows 7, un manteniment de pagament que donarà solucions de seguretat fins a 2023. Una solució extrema per a les empreses que es resisteixin a actualitzar a Windows 10.

En altres paraules, quan apareguin les primeres vulnerabilitats en el sistema operatiu, siguin crítiques o no, Microsoft no oferirà cap solució de seguretat. Pel que qualsevol ordinador amb Windows 7 podrà veure’s afectat, amb totes les conseqüències que això pot suposar; perduda de dades o còpia de dades sensibles entre moltes altres. Imagina que la seva empresa sigui mata d’un atac per la vulnerabilitat del sistema operatiu? La seva empresa i les seves dades quedaran desprotegides.

Compatibilitat de maquinari i aplicacions

Fins al dia d’avui, els fabricants de hardware i aplicacions han continuat desenvolupant els seus productes pensant en la compatibilitat amb Windows 7. Però, continuarà sent així? La resposta és no. El normal seria que a mesura que passin els anys, els fabricants deixin d’actualitzar les seves aplicacions pensant en Windows 7 i se centrin en els nous sistemes operatius. Al mateix temps que Windows 7 perdi quota de mercat, els proveïdors deixaran d’actualitzar les seves aplicacions per a aquest sistema operatiu, per la qual cosa el resultat final serà que els usuaris que es resisteixin a actualitzar-se a Windows 10, a poc a poc perdran la competitivitat amb aplicacions i per tant, funcionalitats. Imagina que la seva empresa es queda sense poder treballar sense el seu software CRM, ERP, RH, TPV o SGA? Fins quan donaran suport per a Windos 7 Corus ERP, Ahora o Sage?

De moment, està anunciat que el suport tècnic d’Internet Explorer també finalitzarà el 14 de gener de 2020, seguint així el mateix cicle de vida. Els altres navegadors, encara no s’han pronunciat al respecte, però el més probable és que en poc temps també deixin d’oferir actualitzacions per a Windows 7.

Windows 7 10

La solució passa per migrar a Windows 10

De la mateixa manera que passo amb la finalitat de suport a Windows XP, la millor solució és fer la migració a un nou sistema operatiu el qual tingui suport per part de la seva empresa mare. Així, el més lògic és l’actualització a Windows 10, la continuació de Windows 7. Però hem de tenir en compte les característiques tècniques que requereix Windows 10: un mínim d’1 i 2 GB de memòria RAM per a les seves versions de 32 i 64 bits, 16 i 20 GB d’emmagatzematge intern per a les de 32 i 64 bits, una gràfica compatible amb DirectX9 i una resolució de pantalla de com a poc 800×600.

Si els equips de la seva empresa no tenen aquestes característiques mínimes, haurà d’actualitzar també els equips per a poder treballar amb un sistema operatiu segur i amb suport tècnic per part del fabricant. Com més nou i actual sigui l’ordinador, més profit es podrà treure a Windows 10.

Per a tenir el hardware de la seva empresa sempre actualitzat, pot consultar el servei de subscripció IT de Infordisa.

Com actualitzar la meva empresa a Windows 10?

La versió Microsoft 365 Empresa inclou una actualització gratuïta per als usuaris amb dispositius que disposin d’una llicència de Windows 7, 8 o 8.1 Pro. Al mateix temps, si et fas amb Microsoft 365 Empresa, els teus usuaris podran actualitzar tots els seus dispositius antics amb llicències de Windows Pro amb les llicències gratuïtament.

Posa’t en contacte amb el consultor especialitzat d’Infordisa i després d’estudiar la infraestructura, els requisits i necessitats de la teva empresa i et farem una proposta d’actualització a Windows 10 a mida.

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres publicacions que et poden interessar