Avantatges de la Telefonia IP

Fa anys que existeix la tecnologia que fa possible la comunicació mitjançant la telefonia IP. Malgrat això, la telefonia IP no s’ha començat a establir fins als últims anys de manera cada vegada mes estandarditzada ja que les xarxes d’Internet fins ara no han estat prou fiables i esteses pel territori per a donar servei i cobertura a una xarxa de telefonia IP.

 

Què és la Telefonia IP?

La tecnologia IP dóna la possibilitat d’integrar en una mateixa xarxa totes les comunicacions de veu i dades, simplificant així la infraestructura de comunicacions tradicional vinculada a la telefonia. Permet integrar diferents seus i treballadors mòbils en un únic sistema integrat de telefonia. 
La telefonia IP és possible gràcies a la tecnologia VoIP (Voice over Internet Protocol) la qual s’encarrega de transformar la veu en dades per a ser enviats per Internet mitjançant la xarxa telefònica pública.

Qualitat de les trucades

Igual que la telefonia convencional, la telefonia IP ofereix una alta qualitat en les trucades. Parlant de la telefonia IP. la qualitat de la trucada dependrà sempre de la connexió a Internet, i parlant de la telefonia convencional, la qualitat dependrà sempre del bon estat del cablejat.


Necessita connexió elèctrica?

La telefonia IP necessita l’electricitat per a poder funcionar, ja que el dispositiu donis del qual realitzem les trucades necessitarà corrent elèctric per a funcionar. En cas de curt de suministraciónelèctrica, això pot suposar un punt negatiu ja que ens quedaríem sense servei de telefonia. No obstant això la telefonia IP permet la re-adreça de les anomenades a telèfons mòbils o la configuració de la línia en el telèfon intel·ligent, la qual cosa significa que en cap moment perdrem la connexió al nostre servei de telefonia.

D’altra banda, la telefonia convencional de manera estàndard no necessita connexió a la xarxa elèctrica, ja que el mateix cable de xarxa subministra l’electricitat als telèfons. Però en la mayoria d’empreses això canvia ja que per regla general, les empreses usen una centraleta telefònica per a fer la correcta gestió de les línies telefòniques. L’ús de la centraleta suposa un problema en cas de cort de corrent elèctric ja que les centraletes igual que un telefono de telefonia IP, necessita el corrent elèctric per a poder funcionar. La qual cosa pot suposar corts en el servei.


Quins requisits tècnics necessiten la telefonia IP i la telefonia convencional?

La telefonia IP requereix exclusivament connexió a Internet. D’altra banda, la telefonia convencional per a poder funcionar requereix la connexió per cable de xarxa. Això significa que la telefonia IP donarà als usuaris capacitat de lliure moviment en lloc d’un lloc de treball fix.


limitació de canals?

La telefonia IP no posa cap obstacle ni limitació als canals que l’empresa necessita utilitzar. Depèn exclusivament de la capacitat de l’amplada de banda disponible a l’empresa ja que l’operador de telefonia IP pot proporcionar més canals immediatament. Això suposa un gran avantatge respecto la telefonia convencional en la qual el nombre de canals ve determinat pel cablejat i la central telefònica. Així, en la telefonia convencional, sempre es podran afegir nous canals, però aquests requeriran un procés més llarg i complex, ja que un tècnic tindrà de desplaçar-se a l’empresa per a afegir nous canals.


Procés d’alta de servei de telefonia

La telefonia IP permet fer altes al mateix moment de realitzar la contractació. Així, des del moment de la contractació del servei fins al moment de començar a disposar de línia i numeració telefònica, a penes tens temps de prendre-t’ un cafè.

En canvi, la telefonia convencional, requereix més temps i la instal·lació del cablejat per part del tècnic, motiu pel cual, el procés pot durar dies.


Telefonia i mobilitat?

La tecnologia IP permet utilitzar una línia de telèfon des de qualsevol punt del món sempre que tingui connexió a Internet, per la qual cosa dóna una llibertat i mobilitat total als treballadors de l’empresa.

En contrapartida, la telefonia tradicional sempre està associada en un punt físic, ja que el cablejat delimita la capacitat de moviment.


Multidispositius

La telefonia IP permet utilitzar diferents dispositius, com a telèfons, smartphones, ordinadors i tablets, mentre que la telefonia convencional tan sols pot utilitzar telèfons.

La telefonia convencional permet utilitzar exclusivament el telèfon com a eina de comunicació.


Parlem de números

Com hem comentat, la telefonia convencional requereix un procés d’instal·lació molt més complex, detallat i lent. En conseqüència es generen unes quotes mensuals de servei molt més altes respecte a la telefonia IP, la qual té baixos costos d’implantació.


Fas trucades nacionals i internacionals?

La telefonia IP permet estalviar molts diners en cada trucada tant nacional com internacional. Així, podrem realitzar trucades internacionals low-cost en comparació a les les tarifes de trucades internacionals de la telefonia convencional.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últimes publicacions al Instagram: