Fileless malware l’amenaça més perillosa pel 2019

A continuació us presentem un article molt interessant publicat per Computer Hoy, on descobrim la major amenaça de seguretat de cara al 2019..
[av_hr class=’full’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ av_uid=’av-13ejscu’]

Fileless malware l’amenaça més perillosa pel 2019

El Fileless malware o malware sense arxius està creixent a passos de gegant durant els últims anys, i es posiciona com una de les principals amenaces de seguretat per a la pròxima dècada.
Si bé existeixen multitud d’amenaces de seguretat per al nostre ordinador, potser el Fileless malware sigui el menys conegut atès que no ha sortit a l’excés en els mitjans de comunicació. Però en vista del seu creixement durant aquest any, cal començar a parlar d’això, i molt seriosament.
Com a resum, el Filess Malware és una amenaça per al nostre ordinador que no necesita suport d’un fitxer, emparant-se i executant-se a través de la memòria RAM del dispositiu. El principal problema, i a diferència d’altres malware, és que pràcticament no existeixen solucions d’antivirus que siguin capaces de netejar aquest tipus d’amenaces.

 2018 12 14 11 21 00
Si bé és un atac que s’amaga i executa a través de la memòria RAM del dispositiu, això podria significar que si s’apaga l’ordinador, se’ns netejaria. En part això és vàlid per a un ordinador d’usuari, però no per a un sistema d’empresa que es manté encès les 24 hores del dia i que el seu apagat podria ser nefast en certs casos.

És per aquest motiu que aquest tipus de malware sense arxius té una gran taxa d’èxit en sistemes d’empreses, que són els que gestionen la informació més valuosa. I és que tal com ha passat amb el ransomware, els hackers s’estan adonant que és molt més rendible atacar a les empreses que als propis usuaris.
Com s’assenyala en l’informe Under the Radar de Malwarebytes, aquest tipus d’atac ha representat un 35% del total d’atacs registrats en ordinadors durant 2018. El més cridaner, és que des de la primera presència d’aquest tipus d’atacs l’any 2014, no ha fet més que créixer, i s’estima que de cara al prèxim any podrien aconseguir representar el 50% dels atacs totals de malware.
A causa de la  dificultat que presenta la seva detecció, així com el seu comportament, i al seu posterior bloqueig i eliminació, fa que aquest tipus d’atacs necessitin al més aviat possible una solució d’antivirus per poder parar el seu creixement que es creu que serà imparable durant els propers anys.

2018 12 14 11 21 17

[av_notification title=” color=’blue’ border=” custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’normal’ icon_select=’yes’ icon=’ue822′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2imkpa’]
Si vols llegir l’article complet de Computer Hoy, pots fer-ho a aquí.
[/av_notification]

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: