Intel canvia la nomenclatura dels seus processadors

Processadors Core i Core Ultra

En un canvi històric per a la marca, Intel ha revelat una actualització en la nomenclatura dels seus processadors que marcarà una fita a la seva trajectòria de 15 anys. A partir de l’esperat llançament dels processadors Meteor Lake, els noms dels productes Intel es transformaran en Core 3, Core 5 i Core 7, eliminant així la icònica “i”. A més, el fabricant de xips informa que deixarà de fer referència a les generacions en parlar de les noves sèries de CPU. En conseqüència, a la documentació oficial ja no s’esmentarà els Meteor Lake com la 14a generació de processadors Intel Core. Però això no ho és tot. Intel presentarà tres línies de processadors de consum: Intel, que reemplaçarà Pentium i Celeron, Intel Core i Intel Core Ultra.

Christopher Hirsch, director de branding de productes d’Intel, va explicar que amb el “naming” tothom ha tendit sempre a associar els processadors d’Intel únicament amb una lletra i un número, deixant de banda el nom “Intel”. Una investigació realitzada per la companyia va revelar que era la paraula “Core”, i no les designacions “i5” o “i7”, la que estava directament relacionada amb Intel. A més, en eliminar la “i”, el nom no es pot escurçar fàcilment, cosa que va portar a la decisió de suprimir la vocal i optar per una solució perfecta.

El terme “i” desapareix i s’afegeix el “ultra”

Avui presenciem no només la desaparició de la “i” i la benvinguda a Core 3, Core 5 i Core 7, sinó també la introducció aplaudida de la línia “Ultra”. Es tracta d’una nova categoria de processadors: Core Ultra 5, Core Ultra 7 i Core Ultra 9, els detalls dels quals es revelaran més endavant. Hirsch va avançar que:

Els Core Ultra comptaran amb funcions addicionals en comparació dels Core estàndard, com una potent gràfica integrada al nivell d’Arc o capacitats d’intel·ligència artificial.

Els “geeks” s’alegraran en saber que Intel conservarà l’identificador alfanumèric dels xips, que permet identificar-ne les capacitats i la generació. A tall d’exemple, Intel va proporcionar tres noms ficticis de xips per demostrar que la nomenclatura no ha canviat en gran mesura: Intel Core Ultra 9 1090H, Intel Core Ultra 7 1070K i Intel Core 5 1050U. Aquests són només exemples, ja que els sufixos “HX”, “K”, “F” i altres continuaran existint com fins ara. Per als menys familiaritzats amb el tema, el sufix del processador indica les seves capacitats segons el segment a què pertanyi (escriptori, portàtil o integrat).

Pel que fa a les línies de processadors destinades a usos no comercials, la companyia també va anunciar una “evolució de la marca de la plataforma Intel Evo Edition per a dissenys verificats per Evo” i la introducció de les etiquetes “Intel vPro Enterprise” i “Intel vPro Essentials” per a sistemes comercials rellevants.

El punt d’inflexió de Meteor Lake

Intel està convençuda que Meteor Lake serà un punt d’inflexió a la seva trajectòria tecnològica, ja que serà la primera generació de processadors fabricats amb el node de procés Intel 4.

Meteor Lake + Windows 12 + IA

El llançament de Meteor Lake està aparentment alineat amb el de l’esperat sistema operatiu Windows 12, atès que la intel·ligència artificial es perfila com una de les característiques destacades del futur sistema operatiu de Microsoft.

Font: Intel

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: