La primera pàgina web del món

Foto de capçalera © dpa/CERN Ginebra – CERN

Tal dia com avui, el 1991 es va publicar la primera pàgina web a nivell mundial i es va posar en marxa el primer servidor web que va connectar tots els usuaris.

Degut a aquesta efemèride tecnològica que va provocar la irrupció d’internet en la vida de la societat, cada 23 d’agost se celebra el Dia de l’Internauta (persona que es connecta a internet).

Recreació de captura de pantalla de la primera pàgina web del món
© dpa/CERN Ginebra – CERN

Aquesta primera pàgina va ser creada als laboratoris suïssos CERN per Tim Berners-Lee, enginyer informàtic anglès que va inventar la Wold Wide Web (WWW). L’objectiu principal era intercanviar informació entre els científics de les universitats de tot el món per tenir una comunicació més fluida. Aquest objectiu va transcendir i el seu ús es va estendre a totes les persones, arribant a ser allò que coneixem avui dia.

Internet ja és un dels mitjans de comunicació més consumits del planeta. Els dispositius tecnològics necessiten de la xarxa per poder desenvolupar correctament les seves funcions i els individus es comuniquen majoritàriament de forma telemàtica a través d’aplicacions de missatgeria instantània com WhatsApp, videotrucades o xarxes socials.

El primer hashtag de la història

16 anys després de l’aparició de la primera web, concretament el 23 d’agost de 2007, el consultor informàtic Chris Messina va publicar a Twitter el primer hashtag de la història:

#barcamp

A partir d’aquí, milions i milions de persones han anat publicant hashtags en múltiples xarxes socials i així d’aquesta manera s’han agrupat, classificat i generat tendències a Internet.

L’evolució tecnològica

Segons l’informe de We Are Social i Hootsuite, actualment internet és utilitzat per 4.660 milions d’internautes, cosa que representa un 59,9% de la població mundial, i sembla que no para de créixer.

La tecnologia evoluciona molt ràpid…, només s’han complert 32 anys de l’aparició de la primera pàgina web, i a Infordisa, que ja portem 37 anys treballant en el sector, estem convençuts que aquesta evolució no baixarà de ritme, ans al contrari.

A Infordisa afrontem aquesta evolució amb entusiasme i determinació, conscients de l’enorme complexitat que suposa el futur de la tecnologia, i permanentment il·lusionats per continuar trobant les solucions als reptes que se’ns presentin.

Ja només ens falta desitjar-vos que tingueu un feliç #DiadelInternauta 😛🎉

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: