Microsoft acomiada WordPad

Microsoft va anunciar el 2 de setembre de 2023 que eliminarà WordPad de les futures versions de Windows. La companyia va dir:

WordPad ja no s’actualitza i és poc utilitzada pels usuaris.

WordPad és un processador de textos bàsic que s’inclou amb gairebé totes les versions de Windows des de Windows 95 en endavant. És més avançat que el Bloc de notes, però més senzill que el processador de textos de Microsoft Works (l’última actualització del qual va ser el 2007) i Microsoft Word.

Les recomanacions de Microsoft

Microsoft recomana als usuaris que utilitzin Microsoft Word per a documents de text enriquit i Bloc de notes per a documents de text pla.

Els motius de l’adéu

Els motius de l’eliminació de WordPad no estan del tot clars. No obstant això, és possible que Microsoft consideri que l’aplicació és redundant, ja que els usuaris poden obtenir les mateixes funcions amb altres aplicacions, com Microsoft Word o Bloc de notes.

Una altra possibilitat és que Microsoft estigui buscant simplificar Windows. WordPad és una aplicació petita, però requereix recursos i manteniment. En eliminar-la, Microsoft podria alliberar recursos per a altres àrees del sistema operatiu.

Independentment dels motius, l’eliminació de WordPad és un canvi important per a Windows. L’aplicació ha estat disponible durant més de 28 anys i ha estat utilitzada per milions d’usuaris a tot el món.

Aquí hi ha alguns comentaris que s’han generat sobre l’eliminació de WordPad:

  • Alguns usuaris han expressat el seu descontentament amb la decisió de Microsoft. Argumenten que WordPad és una eina útil i que la seva eliminació no és necessària.
  • Altres usuaris han acceptat la decisió de Microsoft. Argumenten que WordPad ja no és necessari en un món en el qual hi ha moltes altres aplicacions de processament de textos disponibles.
  • És possible que l’eliminació de WordPad tingui un impacte negatiu en els usuaris que depenen de l’aplicació. Aquests usuaris hauran de trobar una nova aplicació per satisfer les seves necessitats.

D’una forma similar, Microsoft ja es va acomiadar del Paint i el reproductor de mitjans. Seguint la política de reducció d’aplicacions, el passat mes de juny, Microsoft també va decidir dir adéu a Cortana.

Només el temps dirà si l’eliminació de WordPad serà una decisió encertada o no.

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: