Els problemes informàtics de Toyota

A Toyota Motor Corp, un dels majors fabricants automobilístics, no paren de sorgir-li problemes de producció.

Amb la pandèmia, Toyota com moltes altres companyies, van patir la escassetat de xips i això ja va provocar que no es complissin els seus objectius de producció de vehicles. Evidentment les causes de la pandèmia van ser del tot imprevisibles.

Falta de Ciberseguretat

Però fa uns mesos, Toyota va haver d’aturar les operacions a totes les seves plantes al Japó després que un dels seus proveïdors més importants patís un ciberatac l’1 de març, veient-se obligat a interrompre el sistema de subministrament de peces.

A més de suspendre 28 línies en 14 plantes de Toyota (de les quals surt al voltant d’un terç de la seva producció mundial), les filials Hino Motors i Daihatsu Motor també es van veure obligades a aturar les seves operacions en algunes de les seves factories al Japó.

Al cap d’uns dies, van poder reprendre la seva activitat.

Mala gestió informàtica

Però ara, el gegant automotriu japonès, s’ha vist obligat a aturar de nou la producció a totes les seves plantes a causa d‘un error informàtic. Les 28 línies de producció de les seves 14 fàbriques han quedat bloquejades, a causa d’un error en les comandes de peces.

Segons un portaveu de la companyia, en declaracions a la agència EFE, en un principi, no es tracta de cap ciberatac informàtic:

“Es tracta d’una errada del sistema que impedeix les comandes de les peces. No sabem quan es podrà recuperar, però estem intentant reprendre les operacions.”

Amb aquesta aturada de producció al Japó, en només un dia, hauran perdut més de 13.000 cotxes.

S’evidencia la importància de tenir una bona gestió del manteniment de tots els sistemes informàtics i la ciberseguretat d’aquests per poder desenvolupar amb normalitat l’activitat empresarial de forma correcta, ja sigui en una gran corporació com és Toyota o en una PIME.

Com podem comprovar, cada vegada més, depenem de l’estabilitat de les infraestructures informàtiques.

Actualització del 7/9/23:

El motiu dels problemes informàtics

 

Les fàbriques de Toyota es van aturar per un disc ple 🤯

Si, sembla un acudit, però és cert. Segons el comunicat de la corporació Toyota, aquesta en detalla tècnicament el motiu i evidentment en demana disculpes. A continuació us copiem el contingut del comunicat:

Ens agradaria disculpar-nos per les molèsties causades als nostres clients, proveïdors i parts relacionades a causa de la suspensió d’operacions a les nostres fàbriques nacionals a causa d’un problema amb el nostre sistema d’instrucció de producció a finals del mes passat.

Aquest problema del sistema es va produir perquè alguns dels servidors que processen comandes de peces van deixar d’estar disponibles. Pel que fa als antecedents, el treball de manteniment regular es va dur a terme el 27 d’agost, el dia abans que passés el problema. Durant aquest treball de manteniment, eliminem i organitzem les dades acumulades a la base de dades, però pel fet que no hi havia prou espai en disc per al treball, va passar un error i el sistema es va aturar. Atès que aquests servidors operaven en el mateix sistema, va passar un problema similar a la màquina de suport, cosa que va fer impossible el canvi, cosa que va resultar en la suspensió de les operacions de la fàbrica. Posteriorment, el 29 d’agost, vam transferir les dades a un servidor de més capacitat, es va restaurar el sistema i es van reprendre les operacions de fàbrica. Ens agradaria informar-vos que hem identificat la causa arrel i les contramesures per al problema anterior mitjançant una verificació reproduïble.

Demanem disculpes per les molèsties causades a tots els involucrats i ens agradaria informar-los una vegada més que la falla del sistema no va ser causada per un ciberatac.

En el futur, revisarem els nostres procediments de treball de manteniment i ens esforçarem més per evitar que no torni a succeir, per tal de lliurar la major quantitat d’automòbils possible als nostres clients el més aviat possible.

Amb aquest accident queda palesa la importància que té una bona gestió de les tasques de manteniment de les infraestructures informàtiques.

Una distracció aparentment menor, com ara calcular malament l’espai en disc necessari per a la migració de dades o simplement quedar-se sense espai d’emmagatzematge, pot provocar pèrdues multimilionàries.

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: