Microsoft eliminarà els controladors d’impressores de tercers a Windows

Microsoft ha anunciat que deixarà d’oferir suport per a controladors d’impressores (drivers) de tercers a Windows. Això significa que, a partir del 2025, no es publicaran nous controladors d’impressores a Windows Update, i els controladors existents no s’actualitzaran.

El motiu per deixar de donar suport als “drivers” d’impresores

Aquesta decisió es basa en la creença que els controladors d’impressores de tercers poden ser problemàtics. Sovint són difícils d’instal·lar i actualitzar, i poden causar problemes de compatibilitat. A més, els fabricants d’impressores solen oferir els seus propis controladors, pel que els controladors de tercers no són necessaris.

Per substituir els controladors d’impressores de tercers, Microsoft introduirà un nou controlador d’impressora de classe IPP. Aquest controlador és compatible amb totes les impressores que admeten el protocol IPP, que és un estàndard obert per a la comunicació entre impressores i ordinadors.

Els usuaris de Windows que tinguin impressores amb controladors de tercers han d’estar preparats per fer canvis en el futur. És possible que hagin d’instal·lar el controlador d’impressora de classe IPP manualment o que hagin de posar-se en contacte amb el fabricant de la impressora per obtenir el controlador més recent.

Els nostres consells

Aquí teniu alguns consells per als usuaris de Windows que es vegin afectats per aquest canvi:

  • Comproveu si la vostra impressora té un controlador de classe IPP. La majoria de les impressores noves admeten el protocol IPP.
  • Si la vostra impressora no té un controlador de classe IPP, poseu-vos en contacte amb el fabricant de la impressora. El fabricant ha de proporcionar-vos un controlador compatible.
  • Guardeu els controladors d’impressora de tercers. Si teniu problemes amb el controlador de classe IPP, podeu tornar a instal·lar el controlador de tercers.

Els usuaris podran seguir instal·lant els controladors de impressora que els proporcionin els fabricants, però no els rebran automàticament des del sistema operatiu.

Aquesta mesura forma part de la política de Microsoft d’eliminar funcions antigues o obsoletes de Windows, com WordPad o el Panel de Control.

Què en penseu d’aquest canvi? Creieu que és una bona idea?

Font: learn.microsoft.com

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: