,

Microsoft Viva, la nova plataforma “tot en un” per teletreballar

microsoft-viva-infordisa

El teletreball ha crescut de forma exponencial des de fa gairebé un any i ha canviat la nostra forma de treballar de manera irreversible.

Hem participat en l’experiment de treball remot d’escala més gran que el món ha vist mai. A mesura que el món es recupera, no hi ha marxa enrere. Flexibilitat en quan, on i com treballem serà clau.

Això ha fet que cada vegada sorgeixin més propostes i recursos per millorar el teletreball, en gran part de la mà d’eines com el paquet Microsoft 365 o Teams. És aquest últim el que presenta una novetat destacada que aportarà una nova revolució a la comunicació interna de l’empresa: Microsoft Viva.

Què és Microsoft Viva?

Microsoft Viva es basa en el poder del Teams i Microsoft 365 per unificar l’experiència dels treballadors en quatre àrees clau: compromís, benestar, aprenentatge i coneixement, en una experiència integrada que permet a les persones treballar el millor possible.

Els mòduls de Microsoft Viva:

Inicialment presenten quatre mòduls que s’organitzen en funció de temàtiques:

1. Connections

La comunicació teletreballant és clau, ja que al no estar al mateix espai físic costa sentir-se connectat amb la resta de l’equip. Aquest mòdul reuneix el xat i els mecanismes de comunicació interna de l’empresa, i permet comunicar-se amb els companys i compartir recursos, basat amb la tecnologia SharePoint.

2. Insights

Aquest mòdul analitza l’estil de feina de cada persona per oferir-li recomanacions per potenciar la seva productivitat. També hi tenen accés els responsables de l’empresa i poden analitzar les estadístiques dels treballadors. Microsoft ha assegurat que la privacitat de l’usuari queda garantida.

3. Learning

El tercer mòdul combina el contingut de Microsoft Learn i LinkedIn Learning. Des d’aquí els treballadors podran formar-se a través de cursos i contingut, ja sigui de la seva pròpia empresa com de tercers. La formació és important i és un valor que és ben considerat pel treballador.

4. Topics

I l’últim és una espècie de Wikipedia de l’empresa per organitzar-se. A través d’intel·ligència artificial que analitza la informació dels usuaris, aquest mòdul localitza documents, vídeos, persones i targetes recomanades amb diferents temes que poden ser interessants.

La xarxa social de l’empresa

Durant l’any passat, més de 115 milions d’usuaris van fer servir Microsoft Teams

La nova realitat laboral causada per la pandèmia, ha fet que Microsoft hagi aprofitat per llençar Microsoft Viva. Amb aquesta solució busca centralitzar totes les seves eines que té al mercat i unificar-les en una sola plataforma perquè els treballadors tinguin una òptima experiència durant la seva jornada laboral.

 

 

Microsoft Viva ja està disponible i durant el 2021 aniran arribant noves funcionalitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.