Els mòbils d’ara encara no són gaire “intel·ligents”

El titular és de l’enginyer Martin Cooper, la persona que fa 50 anys va realitzar la primera trucada amb un telèfon mòbil.

Cooper, que ara té 94 anys, va ser a Barcelona fa un mes amb motiu del congrés de mòbils, i va fer aquestes declaracions entrevistat per l’Agència EFE.

Cooper explica que per el 1973 ja estava convençut que el telèfon mòbil seria una realitat a l’abast de tothom, però admet que ni sospitava altres revolucions tecnològiques que han canviat el món:

“No ens imaginàvem que hi hauria càmeres digitals ni tampoc internet, però sí que sabíem que algun dia tothom tindria un telèfon mòbil.”

Afirma que els mòbils actuals no fan honor al seu nom, perquè no els considera gaire “intel·ligents”, i augura que en un futur no gaire llunyà faran funcions mèdiques avançades:

“En el futur, quan comencis a posar-te malalt, el teu mòbil transmetrà la informació a un ordinador i t’avisaran que vagis a veure un metge, i la malaltia no es produirà.”

“L’ideal seria que el mòbil estigui sota la pell”

Perquè això sigui possible, també augura aparells integrats en el cos humà, amb sensors connectats directament als òrgans:

“Per a mi l’ideal seria que el mòbil estigui incorporat sota la pell, sota l’orella, no necessitaria bateria, perquè el teu cos ja seria una bateria, i quan volguessis parlar amb algú només ho hauries de dir.”

Creu que el futur és un sistema que, a més, el mateix telèfon busqui i descarregui les aplicacions que necessita el seu propietari, sense que aquest se n’hagi de preocupar.

La conclusió de Cooper és que “encara estem al començament de la revolució del mòbil”.

El telèfon mòbil és del 1973, però, va trigar uns 11 anys a tenir una versió comercial: no va ser fins el 1984 que es va posar a la venda a un preu prohibitiu, més d’11.000 dòlars, i amb poques possibilitats.

El motiu és que calia desplegar una xarxa de telefonia mòbil que connectés els aparells amb el sistema telefònic tradicional, i això va exigir anys de desenvolupament i d’inversió en tecnologia.

Martin Cooper amb un telèfon mòbil modern, el 6 de març a Barcelona (EFE)

L’origen de la primera trucada de mòbil, una petita venjança entre rivals

El 3 d’abril del 1973, en un carrer de Nova York, l’enginyer Martin Cooper va marcar un número en el telèfon mòbil que portava i va dir a la persona que va despenjar:

“Joel, et truco des d’un telèfon mòbil, un de debò.”

La trucada de l’enginyer de Motorola, Martin Cooper, la va fer a Joel Engel, rival de Cooper als Laboratoris Bell.

El telèfon des del que va trucar era el Motorola DynaTac 8000X, un prototip que pesava gairebé un quilo, trigava 10 hores a carregar-se, i amb prou feines tenia 30 minuts d’autonomia.

Avui 50 anys després d’aquella primera trucada de mòbil podem afirmar que les comunicacions empresarials estan canviant molt i molt ràpid. A Infordisa /Telecom, l’operadora de les empreses, sempre estarem adaptant-nos per complet a les necessitats tècniques de comunicació més exigents.

Curiosament, l’any passat vam fer una publicació al nostre blog per Sants Innocents que vam titular “Preparats pel futur de la connectivitat”, amb el qual s’explicava el projecte de la implantació d’un microxip al cos, tot això amb un to a mode de broma. Doncs escoltant l’entrevista del Sr. Cooper, la innocentada sembla ser premonitòria. Serà veritat que?… la realitat supera la ficció? 😅

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

1 comentari

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últimes publicacions al Instagram: