Octubre, mes europeu de la ciberseguretat

L’octubre del 2022, és el Mes Europeu de la Ciberseguretat (European Cyber ​​Security Month / ECSM) i enguany es compleix el seu desè aniversari. Aquesta campanya de divulgació —organitzada per les institucions de la Unió Europea (UE), l’Agència de Ciberseguretat de la UE i els Estats membres— té com a objectiu principal promoure i reforçar la ciberseguretat en el conjunt de la Unió. Teniu tota la informació de la campanya a www.cybersecuritymonth.eu

En aquesta X edició, les activitats se centren en dues tendències importants observades al panorama actual de les ciberamenaces, i a cada una es dedicaran dues setmanes:

  • La suplantació d’identitat o PHISHING: del 3 al 16 d’octubre.
  • Els programes de segrest de fitxers o RANSOMWARE: del 17 al 30 d’octubre.

Amb tot, els objectius de la campanya són:

  • Conscienciar sobre les amenaces a la ciberseguretat.
  • Promoure la ciberseguretat entre els ciutadans i les organitzacions.
  • Facilitar informació sobre com protegir-se en línia mitjançant l’educació i l’intercanvi de millors pràctiques.

I sempre per garantir que els usuaris finals i les organitzacions estiguin ben informats sobre els possibles riscos de ciberseguretat i, des d’aquest coneixement, ajudar a garantir-ne la seguretat individual i col·lectiva mentre estan connectats a la xarxa.

En aquest sentit, des del juny de 2021 a Infordisa es va crear el portal de Security Operations Center (SOC) per a poder difondre informació de ciberseguretat.

Si voleu estar al dia sobre els ciberatacs de Phishing, Ransomware i altres? Teniu a la vostra disposició el servei d’avisos d’alertes de ciberseguretat del SOC.Infordisa.

 

El Mes Europeu de la Ciberseguretat

El Mes Europeu de la Ciberseguretat és la campanya anual de la Unió Europea dedicada a promoure la ciberseguretat entre els ciutadans i les organitzacions, per tal de proporcionar informació actualitzada sobre ciberseguretat a través de la sensibilització i l’intercanvi de bones pràctiques. Cada any, durant tot el mes d’octubre, es duen a terme centenars d’activitats a tot Europa -conferències, tallers, seminaris web, presentacions o cursos, entre d’altres-, amb l’objectiu que els ciutadans aprenguin més sobre com protegir-vos en línia.

En aquest link podreu consultar les diferents activitats de ciberseguretat organitzades en el territori espanyol.

La campanya forma part de les accions dissenyades per desenvolupar les disposicions sobre sensibilització i educació de la Llei de Ciberseguretat de la UE, que requereix a l’Agència de Ciberseguretat de la UE (ENISA) que organitzi campanyes periòdiques de divulgació en cooperació amb els Estats membres i les institucions, òrgans i organismes de la UE.

L’ECSM està coordinat per ENISA i compta amb el suport de la Comissió Europea, l’Europol, el Banc Central Europeu i els Estats membres de la UE i més de 300 socis (governs, universitats, think tanks, ONGs, associacions professionals, empreses del sector privat) d’Europa i de tot el món.

Estan augmentant les amenaces de ciberseguretat. S’observa un increment dels ciberatacs, tant en la sofisticació com en el nombre i les repercussions d’aquests atacs. La UE treballa en diversos fronts per protegir les persones i les empreses de la ciberdelinqüència i garantir un ciberespai segur, obert i protegit.

Us deixem amb una infografia mostra dades i xifres sobre les principals ciberamenaces que ha patit la Unió Europea entre l’abril del 2020 i el juliol del 2021.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres publicacions que et poden interessar