El passat 17 de maig es va celebrar el Dia Internacional d’Internet, avui ens preguntàvem que passaria si algun dia ens quedéssim sense Internet.
En el 2018 ja es va veure que més de la meitat de població mundial estava connectada a Internet, i España és el segon país Europeu amb més connexions a Internet. I el creixement és exponencial.
La veritat és que actualment hi tenim una gran dependència. Passem una mitjana de 6 hores connectats, en un minut: es pugen unes 500 hores de vídeo a Youtube, s’envien uns 294 milions de emails, s’escriuen 54 milions de WhatsApp i es fan uns 350 milions de tweets, i el ritme sembla que no para de créixer.
Realment a la pregunta de què passaria si Internet deixés de funcionar? ens hem de preguntar si això pot ser possible?
Si… però no
De forma local pot succeir temporalment, però de forma global és gairebé impossible. La xarxa té molts nodes de connexió, no existeix un nucli i a més cada cop es creen més interconnexions.
Tenir en compte però que aproximadament el 99% del tràfic de Internet viatja per els cables submarins, ja que són més econòmics i ràpids que per satèl·lit.
Us deixem amb aquest vídeo interessant que ho explica de forma amena i es mostren algunes anècdotes:
El atac DDoS d’un grup de hackers del dia 21/10/2016 va fer caure com es diu col·loquialment al proveïdor Dyn de DNS. Aquest atac, va deixar sense accés, durant un parell d’hores, a moltes webs com: amazon.com, netflix.com, spotify.com i twiter entre d’altres.
Coneix al Dino
Si algun cop us heu quedat sense internet amb el Google Chrome ja coneixereu al Dino. Aquest Dino només apareix quan es detecta que no hi ha connexió a Internet, si el voleu veure i jugar amb ell? Poseu “chrome://dino/” a la barra del navegador del Google Chrome 😉


La imatge pixelada d’un dinosaure es ben bé una bona metàfora del que pot passar si un dia ens quedéssim sense internet oi?.