Quina és la diferència entre VDI i Terminal Server?

El debat de les diferències entre VDI i Terminal Server (o RDS) es basa en les diferències entre els dos mètodes de presentar escriptoris remots. Un dels mètodes utilitza sessions, i l’altre connecta usuaris a clients d’escriptori complets.

Hi ha moltes diferències entre VDI i Terminal Server, però totes elles es poden definir com a diferències entre sistemes operatius i com es gestionen les sessions.

Els Windows Terminal Services (ara anomenats RDS o Remote Desktop Services) van ser els primers intents de crear un entorn on els usuaris no depenguessin d’un escriptori local. Els usuaris es connecten a una sessió a través del protocol d’escriptoris virtuals (RDP), de la mateixa manera que amb els Virtual Desktop Infrastrucure o VDI. Les semblances entre els dos sistemes o entorns arriben fins aquí.

En un entorn de Terminal Services, les sessions dels usuaris es basen en instàncies de Windows Server. Com a tal, les sessions es converteixen en l’aïllament entre un usuari i un altre. Els usuaris realment treballen al sistema operatiu Windows Server enlloc d’un sistema operatiu d’escriptori com Windows 7. En alguns casos, això pot ser problemàtic, ja que no totes les aplicacions funcionaran (o almenys no al complet) en un sistema operatiu Windows Server.

El sistema VDI funciona diferent. Pots definir imatges de VDI en un Windows Server si vols, però no és l’únic que treballarà. Enlloc d’això, els usuaris es connecten a una sessió d’usuari d’una màquina virtual que corre amb un hypervisor. Aquesta màquina virtual, normalment funciona amb un sistema operatiu Windows normal, com Windows 7 o 8.

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres publicacions que et poden interessar