Tot el que necessita saber sobre la SEPA

La creació de la Unió Econòmica i Monetària i la introducció dels bitllets i monedes en euros han estat fites decisives per a l’existència d’un mercat únic a la Unió Europea. Des de la seva introducció, el ​​gener de 2002, en tots els països de l’eurozona és possible realitzar pagaments en efectiu en la mateixa moneda amb la comoditat i senzillesa amb la qual s’efectuaven anteriorment els pagaments en les respectives monedes nacionals. Tanmateix, en l’àmbit dels pagaments que no es fan en efectiu, roman una situació de fragmentació que, en última instància, dificulta la culminació d’aquest objectiu.
Per contribuir a pal·liar aquesta situació neix la Zona Única de Pagaments en Euros, coneguda sota l’acrònim SEPA (de la terminologia anglesa Single Euro Payments Area).
[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ av_uid=’av-56hgaq’]

Què és la SEPA?

La SEPA és la zona en la qual ciutadans, empreses i altres agents econòmics poden fer i rebre pagaments en euros, amb les mateixes condicions bàsiques, drets i obligacions, i això amb independència de la seva ubicació i que aquests pagaments impliquin o no processos transfronterers .
La SEPA suposarà un nou escenari caracteritzat per una harmonització en la forma de fer pagaments en euros principalment mitjançant l’ús de tres grans tipus d’instruments: les transferències, els càrrecs domiciliats i les targetes de pagament.
 

sepa-erp-sage-muranoAvantatges de la SEPA

Gràcies a SEPA, totes les operacions en euros realitzades entre els països participants quedaran subjectes a un conjunt de regles i condicions homogènies, de manera que seran processades amb la mateixa facilitat, rapidesa, seguretat i eficiència amb que ho són actualment dins cadascun dels mercats nacionals. Aquest nou pas cap a una plena integració econòmica i monetària, beneficiarà tant a consumidors, com a empreses, administracions públiques i altres usuaris, creant un escenari amb un major grau de dinamisme, competència i innovació.
 

A quins països s’aplica la SEPA?

El territori que abasta la zona SEPA, per a la creació d’un mercat únic de pagaments en euros, comprèn 33 països: els 28 països membres de la UE, així com Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega i Suïssa.
 

Entrada en vigor de la SEPA

Encara que la migració cap als nous estàndards SEPA ja ha començat, i actualment coexisteixen amb els esquemes nacionals, la recent adopció del Reglament CE 260/2012, estableix el 1 febrer 2014 com a data límit perquè les transferències i càrrecs nacionals siguin reemplaçats per els nous instruments SEPA.
Així mateix, hi ha altres dates rellevants en la migració a SEPA, com ara l’1 de febrer de 2016, per a determinats productes nínxol, o el 31 d’octubre de 2016, per a aquells països que participen en SEPA però la moneda nacional difereix de l’euro.
 

Que suposa la SEPA per a PIMES i autònoms?

La SEPA, Zona Única de Pagaments en Euros, és una iniciativa que permetrà a les empreses i altres agents econòmics (comunitats de veïns, col·legis professionals, gestors …) dels països participants, fer cobraments i pagaments en euros, amb independència de la seva ubicació i que aquests pagaments siguin nacionals o transfronterers.
Gràcies a la SEPA, els cobraments i pagaments quedaran subjectes a les mateixes regles, de manera que seran processats amb la mateixa facilitat, rapidesa, seguretat i eficiència, ja siguin pagaments nacionals o transfronterers.
 

Com adapto la SEPA al meu ERP?

La millor manera d’adaptar la SEPA al seu ERP és contactant amb els especialistes d’Infordisa. Som especialitstes en software de Sage, com Sage Murano i Sage SP, i OpenERP. Els nostres professionals podran assessorar-lo amb la millor opció i procediment per a implantar la SEPA al seu sistema. Contacti amb nosaltres fàcilment utilitzant el formulari o trucant al 977 612 073.
[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ av_uid=’av-3tojua’]
[av_notification title=” color=’blue’ border=” custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’normal’ icon_select=’yes’ icon=’ue822′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-38uldu’]
Informació extreta de la web de DateCuenta.es del Banc d’Espanya
[/av_notification]

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: