Consells clau per una venda més efectiva: Capítol 5

Microsoft Excel és una eina molt útil, és cert. És molt pràctica per a un ampli ventall d’usos, des d’elaborar pressupostos fins a crear llistes. No obstant això, independentment de l’habilitat que tinguis o com creatiu siguis amb aquesta eina, Excel té limitacions. No pots pretendre gestionar una organització de vendes utilitzant Excel o la seva aplicació associada Outlook. En aquest cinquè lliurament dels nostres consells clau per a una venda més efectiva, expliquem per què els caps de vendes que confien només en Excel o Outlook estan pagant un alt preu en termes de pèrdua de temps, accés limitat a la informació i, a la llarga, pèrdua de vendes.
A continuació presentem vuit motius pels que no pots confiar només amb les fulles de càlcul:
 
[av_dropcap2 color=”default” custom_bg=”#444444″]1[/av_dropcap2]

Necessites millors
previsions

Les previsions creades a partir de fulls de càlcul són febles ja que no proporcionen certa informació, com:

  • El nombre de contactes, presentacions o pressupostos que es necessiten per generar un objectiu de venda.
  • El volum de prevendes i el progrés respecte de les comandes esperats.
  • El nombre de clients que va fer comandes durant l’últim període o durant el mateix període de l’any anterior.

 
[av_dropcap2 color=”default” custom_bg=”#444444″]2[/av_dropcap2]

No pots permetre’t treballar
amb informació desactualitzada

Un full de càlcul només proporciona una imatge d’un moment puntual i de seguida queda obsoleta, llevat que s’actualitzi regularment. Per exemple, les previsions per al proper trimestre no sempre s’actualitzen quan es reprograma una venda potencial que s’està a punt de tancar. Això s’agreuja quan els equips de venda i de gestió utilitzen diferents versions del full de càlcul.
 
[av_dropcap2 color=”default” custom_bg=”#444444″]3[/av_dropcap2]

És crucial basar-te
amb la realitat

Els comercials són persones optimistes per naturalesa. No obstant això, una eina de gestió de vendes equilibra l’optimisme amb la realitat. Prepara’t per vendes corrents i valoracions d’oportunitats així com dates límit, de manera que puguis assegurar un treball realitzat més objectiu i un progrés en relació amb cada client o oportunitat.
 
[av_dropcap2 color=”default” custom_bg=”#444444″]4[/av_dropcap2]

Necessites saber que
cal fer a continuació

Els fulls de càlcul no desencadenen les accions d’una agenda quan s’assigna una acció a un client o una oportunitat, i no proporcionen un registre d’accions, correus electrònics ni reunions associades, etc.
 
[av_dropcap2 color=”default” custom_bg=”#444444″]5[/av_dropcap2]

Vols estar
protegit

Els fulls de càlcul tenen poca utilitat si el cap de vendes o un representant de vendes deixen l’empresa. A causa de l’alt nivell de renovació del personal comercial, és crucial que tota la informació sobre clients, contactes i oportunitats s’emmagatzemi en un repositori central de manera que no desaparegui quan un representant de vendes marxi.
 
[av_dropcap2 color=”default” custom_bg=”#444444″]6[/av_dropcap2]

Necessites mitjans per
monitoritzar el progrés

Un full de càlcul amb prou feines podrà proporcionar a un cap de vendes els paràmetres que necessita per crear i supervisar previsions sòlides de vendes. Aquests paràmetres inclouen la proporció de contactes respecte de les vendes, la taxa d’èxit de les propostes i els pressupostos.
 
[av_dropcap2 color=”default” custom_bg=”#444444″]7[/av_dropcap2]

Cal estar preparat per
qualsevol contratemps

Els caps de venda que depenen de fulls de càlcul corren el risc de veure’s sorpresos o aclaparats per coses com un contratemps en un objectiu.
 
[av_dropcap2 color=”default” custom_bg=”#444444″]8[/av_dropcap2]

El temps
és or

Els caps que monitoritzen les vendes amb fulls de càlcul perden una gran quantitat de temps de treball molt valuós. Continuen dedicant temps a preparar informes i presentacions així com a recollir la informació necessària per als seus informes.
 

Anem per feina!

Disposes de les eines que necessites per gestionar els objectius i les previsions de vendes? Revisa les raons per les quals els fulls de càlcul poden frustrar els teus esforços (segons la llista) i determina si ha arribat el moment de deixar enrere Excel.

 
 

Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres publicacions que et poden interessar