Facturació electrònica obligatòria entre empreses privades

La publicació de la “Ley Crea y Crece” estableix l’obligació per a les empreses i professionals d’expedir, remetre i rebre factures electròniques en qualsevol relació comercial. Això suposa una necessitat imminent de digitalització per a les empreses.

Cada vegada s’està exigint més que les empreses emetin i rebin les factures electrònicament, tant en l’entorn públic com privat. L’obligatorietat ja és un fet en entorns públics (B2G) i en breu ho serà en l’entorn privat (B2B), com ja s’ha establert en països com Itàlia, Mèxic o Brasil. El 2025 s’estima que serà el model d’intercanvi dominant a nivell mundial. Quan parlem de factura electrònica ens referim a una factura en format estructurat generada en un llenguatge informàtic. Com a conseqüència, els sistemes informàtics poden interpretar i processar les dades d’ una forma senzilla, fiable i ràpida. Alguns dels formats més comuns són les factures electròniques en XML del tipus Facturae (factura electrònica Espanyola) o UBL(factura electrònica europea). Actualment, a Espanya, només han d’enviar factures electròniques els proveïdors de l’Administració Pública i els contractistes i subcontractistes de l’estat (FACeB2), però el passat 28 de setembre el Congrés dels Diputats va aprovar definitivament la “Ley Crea y Crece”, que té com a mesura fonamental impulsar l’adopció de la factura electrònica en el sector privat.

La “Ley Crea y Crece” obligarà a expedir, remetre i rebre factures electròniques a tots els empresaris i professionals en les seves relacions comercials amb altres empresaris i professionals (Art. 12.1)

Aquesta Llei estableix dos terminis d’entrada tenint en compte la facturació anual de l’empresa o professional:

  • 1r termini:
    Les empreses i autònoms amb una facturació anual superior a 8 milions d’euros tindran l’obligació d’aplicar aquesta mesura l’any d’aprovar-se el desenvolupament reglamentari.
  • 2n termini:
    La resta d’ empreses i autònoms, és a dir, amb menys de 8 milions d’euros de facturació anual, tindran l’obligació d’ aplicar aquesta mesura en el cap de 2 anys d’aprovar-se el desenvolupament reglamentari.

El termini per aprovar aquests desenvolupaments reglamentaris serà de sis mesos a comptar des del 29 de setembre, que es va publicar al BOE (Disposició 15818 del BOE núm. 234 de 2022). En cas d’incompliment, la llei estableix mesures sancionadores per a les empreses que incompleixin aquesta nova obligació contemplant multes de fins a 10.000 euros. (Art 12.9).

Per això tots hem d’estar preparats i SAGE 200 ERP és la millor opció.

El millor programa de gestió empresarial

SAGE per a empreses de fins a 200 empleats

Per qualsevol dubte de com complir la normativa amb la facturació electrònica, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Contacta amb nosaltres

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últimes publicacions al Instagram: