Facturació electrònica obligatòria entre empreses privades

La publicació de la “Ley Crea y Crece” estableix l’obligació per a les empreses i professionals d’expedir, remetre i rebre factures electròniques en qualsevol relació comercial. Això suposa una necessitat imminent de digitalització per a les empreses.

Cada vegada s’està exigint més que les empreses emetin i rebin les factures electrònicament, tant en l’entorn públic com privat. L’obligatorietat ja és un fet en entorns públics (B2G) i en breu ho serà en l’entorn privat (B2B), com ja s’ha establert en països com Itàlia, Mèxic o Brasil. El 2025 s’estima que serà el model d’intercanvi dominant a nivell mundial. Quan parlem de factura electrònica ens referim a una factura en format estructurat generada en un llenguatge informàtic. Com a conseqüència, els sistemes informàtics poden interpretar i processar les dades d’ una forma senzilla, fiable i ràpida. Alguns dels formats més comuns són les factures electròniques en XML del tipus Facturae (factura electrònica Espanyola) o UBL(factura electrònica europea). Actualment, a Espanya, només han d’enviar factures electròniques els proveïdors de l’Administració Pública i els contractistes i subcontractistes de l’estat (FACeB2), però el passat 28 de setembre el Congrés dels Diputats va aprovar definitivament la “Ley Crea y Crece”, que té com a mesura fonamental impulsar l’adopció de la factura electrònica en el sector privat.

La “Ley Crea y Crece” obligarà a expedir, remetre i rebre factures electròniques a tots els empresaris i professionals en les seves relacions comercials amb altres empresaris i professionals (Art. 12.1)

Aquesta Llei estableix dos terminis d’entrada tenint en compte la facturació anual de l’empresa o professional:

  • 1r termini:
    Les empreses i autònoms amb una facturació anual superior a 8 milions d’euros tindran l’obligació d’aplicar aquesta mesura l’any d’aprovar-se el desenvolupament reglamentari.
  • 2n termini:
    La resta d’ empreses i autònoms, és a dir, amb menys de 8 milions d’euros de facturació anual, tindran l’obligació d’ aplicar aquesta mesura en el cap de 2 anys d’aprovar-se el desenvolupament reglamentari.

El termini per aprovar aquests desenvolupaments reglamentaris serà de sis mesos a comptar des del 29 de setembre, que es va publicar al BOE (Disposició 15818 del BOE núm. 234 de 2022). En cas d’incompliment, la llei estableix mesures sancionadores per a les empreses que incompleixin aquesta nova obligació contemplant multes de fins a 10.000 euros. (Art 12.9).

Per això tots hem d’estar preparats i SAGE 200 ERP és la millor opció.

El millor programa de gestió empresarial

SAGE per a empreses de fins a 200 empleats

Per qualsevol dubte de com complir la normativa amb la facturació electrònica, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Contacta amb nosaltres

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: