Funcionament i tipus de software maliciós

Hi ha molts tipus de programari maliciós pensats per reportar beneficis als delinqüents i altres que simplement busquen provocar molèsties o trastorns. Tot i això, el programari maliciós que més es distribueix a través de llocs web està dissenyat perquè els delinqüents guanyin diners.
Si el vostre lloc web està infectat, els tipus de programari maliciós que es descriuen a continuació es podrien descarregar als dispositius dels vostres clients quan ho visitin. Tingueu en compte que aquestes persones veuran la vostra marca juntament amb un avís de l’antivirus o, en el pitjor dels casos, dels efectes d’una infecció.
[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ av_uid=’av-9jokq3′]

Ramsonware

ramsonware
El ramsonware bloqueja l’equip de l’usuari i mostra una única pantalla d’advertència. Ni tan sols es permet que el personal d’assistència entri al dispositiu de forma remota per eliminar el programari maliciós. Sovint, el missatge adopta l’aparença d’un avís oficial d’un cos de seguretat i el programari pot arribar a utilitzar la càmera de l’equip per incloure una foto de l’usuari en l’advertència.

Beneficis pel delincuent

Com deixa entreveure el nom en anglès, els delinqüents exigeixen un rescat per desbloquejar el dispositiu. Solen donar a entendre que es tracta d’una multa per un comportament il·lícit o il·legal de la víctima, que es pagarà a un cos de seguretat oficial i el pagament del rescat no sempre es tradueix en el desbloqueig de l’equip. S’estima que l’any passat un tres per cent de les víctimes van pagar el rescat.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ av_uid=’av-pcyff’]

Botnets

botnets
Les botnets són xarxes d’equips personals i servidors que els delinqüents utilitzen per distribuir spam o generar clics falsos en anuncis remunerats per clic. Si el programari maliciós funciona bé, incorporarà el dispositiu de la víctima a la xarxa sense aixecar sospites.

Beneficis pel delinqüent

Tot i que els beneficis que genera aquest tipus de programari maliciós no són elevats immediatament, es tracta d’infeccions difícils de detectar i eliminar, pel que suposen una font d’ingressos constant a llarg termini per als delinqüents.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ av_uid=’av-5kbe97′]

Registre de pulsacions de tecles

registro-pulsaciones-teclado
El registre de pulsacions de tecles consisteix justament en això: el programari maliciós grava les tecles que es premen i, per tant, pot buscar combinacions de 16 dígits (possible numeració de targeta de crèdit), seqüències de sis números (dates de naixement en potència) o cadenes de text poc habituals (que podrien ser contrasenyes).

Beneficis pel delincuent

L’objectiu d’aquest tipus de programari maliciós és recopilar informació per realitzar robatoris d’identitat, fraus amb targeta de crèdit i hacking de comptes. Com aquestes dades estan molt cotitzades en el mercat negre, aquest programari maliciós pot reportar grans beneficis, sobretot si permet als delinqüents esquivar els sofisticats i sòlids sistemes de protecció d’un dels grans clients de la seva empresa.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ av_uid=’av-4lrm0r’]

Propagació

propagacion
El programari maliciós es propaga per la xarxa a la qual estigui connectada la víctima, de manera que tots els usuaris i servidors d’aquesta xarxa queden exposats a una infecció que pot afectar a les dades, els dispositius i les operacions.

Beneficis pel delinqüent

La recompensa depèn del grau de propagació i del programari maliciós addicional que s’activi en els diferents dispositius segons les seves vulnerabilitats. Aquest tipus d’atac pot paralitzar una empresa, provocar fuites de dades massives i implicar centenars de milers d’euros de despeses d’esmena.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ av_uid=’av-2vto8r’]

Imatge de Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: