La facturació electrònica serà obligatòria per a empreses, PIMES i autònoms a Espanya

Les noves tecnologies estan canviant el món empresarial i, a partir de 2023 entra en vigor la facturació electrònica obligatòria per a empreses, PIMES i autònoms a Espanya després de la publicació de la Llei “Crea i Creix” del passat 29 de setembre de 2022.

L’objectiu de la facturació electrònica és promoure la digitalització i lluitar contra la morositat en les operacions comercials per impulsar el creixement empresarial a Espanya, seguint els passos d’altres països com Itàlia o França que ja tenen implantada aquesta mesura des de fa anys.

La factura electrònica té els mateixos efectes legals que la factura en paper, amb l’ única diferència que s’ emet i es rep en format electrònic.

La factura electrònica obligatòria entra en vigor el 2023 per a empreses i autònoms que superin els 8 milions d’euros de facturació anual, mentre que aquelles amb una facturació inferior, disposaran de dos anys més – fins al 2025 – per adaptar-se a la facturació electrònica.

Aquests són alguns dels principals avantatges de les factures electròniques:

  • Redueixen la despesa del paper i col·laboren amb la preservació del medi ambient.
  • Redueixen costos.
  • S’envien amb més facilitat.
  • Augmenten la seguretat, sent més fàcils d’emmagatzemar i conservar.
  • Milloren el control de la traçabilitat.

La importància d’implantar un ERP amb facturació electrònica

Una vegada entri en vigor, les empreses i autònoms que no compleixin amb la facturació electrònica obligatòria podran rebre sancions de fins a 10.000 euros, per això, des d’Infordisa recomanem avançar-te i prendre les mesures necessàries per implantar-la com més aviat millor.

El més eficaç és implantar un programari ERP que permeti realitzar factures electròniques i, que a més de generar, emetre i emmagatzemar les factures, inclogui un certificat digital que impedeixi la seva modificació, garantint així la total validesa a efectes legals.

Entre les diferents opcions disponibles, Sage 200 es considerat com un dels millors ERP de facturació electrònica del mercat, destinat a empreses de fins a 200 empleats, que a més de la facturació, permet mantenir totes les àrees de treball connectades entre si i optimitzar els recursos per estalviar una gran quantitat de temps, cosa que afavorirà el creixement del negoci.

Es tracta d’un ERP de control i gestió empresarial equipat amb diferents mòduls, que permet la creació i l’enviament de factures electròniques de forma senzilla i sense límits, i t’ajudarà a gestionar la facturació de la teva empresa, a automatitzar la comptabilitat i, sobretot, a complir amb l’obligació de la facturació electrònica a la teva empresa.

Totalment adaptat a les necessitats del teu negoci, Sage 200 és un ERP de facturació electrònica de fàcil instal·lació, amb un disseny senzill i intuïtiu, que et permetrà instar-lo ràpidament i treure-li el màxim partit des del primer moment.

Ja ho saps, si tens una empresa o ets autònom, Sage 200 t’ajuda a complir amb la facturació electrònica obligatòria, a més d’oferir-te altres molts avantatges que augmentaran la teva productivitat i potenciaran el creixement del teu negoci.

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: