La IA amb el ChatGPT revolucionarà la tecnologia

La Intel·ligència Artificial està demostrant que ho canviarà tot

Des de el passat 30 de novembre del 2022 el món tecnològic està fascinat per l’aparició del ChatGPT3, un nou model de llenguatge de diàleg, basat en la intel·ligència artificial de la companyia Open­AI, que pot raonar –o ho aparenta– com un ésser humà.

Qui hi ha darrere d’OpenAI?

OpenAI es va crer el desembre de 2015 per Elon Musk i altres coneguts empresaris digitals, tot i que no té fins de lucre, es presenta com a investigació en IA amigable.

Què és ChatGPT?

Es tracta d’un bot conversacional capaç d’escriure assajos, relats de ficció i poesia, jugar i crear jocs, escriure codi de programació de software, trobar errors en un text, explicar el desenvolupament i la solució d’una proposició matemàtica.

ChatGPT es basa en GPT-3.5, un model de llenguatge que utilitza l’aprenentatge profund per produir text similar a l’humà. Tot i això, mentre que el model GPT-3 anterior només prenia missatges de text i intentava continuar amb el seu propi text generat, ChatGPT és més atractiu.

És molt millor per generar text detallat i fins i tot pot crear poemes. Una altra característica única és la memòria. El bot pot recordar comentaris anteriors en una conversa i explicar-los a l’usuari.

Si el voleu provar? Podeu fer-ho a https://openai.com/blog/chatgpt/

Us deixem amb un vídeo que demostra la seva potencialitat:

Segons Oriol Vinyals (director de recerca de DeepMind):

La nostra generació veurà una intel·ligència artificial que iguali o superi la de l’ésser humà

Limitacions del chatbot

Mentre moltes persones han quedat sorpreses amb les habilitats del bot, algunes també han detectat ràpidament les limitacions. ChatGPT encara és propens a la desinformació i els biaixos, cosa que també va afectar les versions anteriors de GPT. El model pot donar respostes incorrectes a, diguem-ne, problemes algebraics. I pel fet que sembla tan confiat en les seves respostes súper detallades, les persones poden ser enganyades fàcilment i creure que són certes.

OpenAI entén aquests defectes i els ha anotat al bloc d’anuncis:

ChatGPT de vegades escriu respostes que sonen plausibles però incorrectes o sense sentit. Resoldre aquest problema és un desafiament, ja que:

  1. Durant l’entrenament de RL actualment no hi ha una font de veritat.
  2. Entrenar el model perquè sigui més cautelós fa que rebutgi preguntes que pot respondre correctament.
  3. L’entrenament supervisat enganya el model perquè la resposta ideal depèn del que sap el model, en lloc del que sap el demostrador humà.

Altres funcionalitats de la ma d’OpenAI

En la web de OpenAI podeu veure diferents exemples.

Podeu accedir a altres solucions d’OpenAI:
Dall·E2 (eina per crear imatges per mitjà de la intel·ligència artificial)
Whisper (reconeixement automàtic de veu (ASR)

La Intel·ligència Artificial (IA) porta anys instal·lada a les nostres vides, fent passos de gegant al nostre dia a dia, ja sigui a la llar o a l’empresa, una situació que en els propers anys, es tendeix a multiplicar, més quan es combini amb altres tecnologies com pot ser “l’internet de les coses”, “l’aprenentatge automàtic” o amb l’automatització robòtica de molts processos.

“Last But Not Least”

En qualsevol avenç tecnològic se’n pot fer un ús indegut, en aquest sentit, al SOC.infordisa, el setembre del 2021 ja vam fer una publicació reflexionant sobre els usos de la IA amb el “No todo es lo que parece”.
Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: