Què és la Normativa Antifrau? T’expliquem tot el que has de saber

El passat 11 d’octubre de 2021 va entrar en vigor la “Llei de Mesures de Prevenció i Lluita contra el Frau Fiscal”, més coneguda com la “llei antifrau”, la qual, tal com el seu propi nom indica, va ser dissenyada amb l’objectiu principal de combatre el frau fiscal per part de les empreses.

Aquesta normativa antifrau afecta directament als ERP de comptabilitat i facturació utilitzats en les empreses, que hauran de complir amb una sèrie de requisits per evitar que puguin manipular de forma fraudulenta la comptabilitat.

Molt important per a les empreses que utilitzin aquest tipus de programari, a Infordisa t’expliquem què és la normativa d’ERP de comptabilitat perquè puguis fer un ús adequat en el teu negoci.

En què consisteix la normativa d’ERP de comptabilitat?

Com hem comentat, l’objectiu d’aquesta llei antifrau és evitar la manipulació de la comptabilitat de les empreses, i per això estableix una sèrie de mesures destinades a combatre la utilització del programari de doble ús, els quals permeten a les empreses portar una comptabilitat B, els quals estan totalment prohibits.

De fet, amb l’entrada en vigor d’aquesta normativa, tant la venda com l’ús dels ERP de doble ús serà sancionat, establint multes de fins a 150.000 euros per a les empreses que desenvolupin i comercialitzin aquest tipus de programari, i de fins a 50.000 euros per a les empreses que en facin ús.

La normativa antifrau no permet l’ús de programes de facturació que permetin la modificació de les dades introduïdes.

Tal com exigeix la llei antifrau, els ERP de comptabilitat i/o facturació han de garantir la integritat, conservació, llegibilitat, traçabilitat, accessibilitat i inalterabilitat dels registres, sense interpolacions, omissions o alteracions que no quedin anotades en els sistemes dels mateixos.

I, més enllà d’ evitar l’ús dels programes de comptabilitat de doble ús, la normativa antifrau ERP també estableix altres mesures destinades a combatre els fraus fiscals:

Com complir amb la normativa antifrau amb el teu ERP?

Si vols complir amb la legalitat i reduir qualsevol mínim risc, l’ERP Sage 200 reuneix tots els requisits que estableix la llei antifrau, permetent-te estar al dia i complir amb totes les obligacions legals, comptables i fiscals amb total seguretat.

Es tracta d’un programa de gestió empresarial per a empreses de fins a 200 empleats que t’ofereix una solució integral per al control i gestió del teu negoci, permetent-te tenir connectades totes les àrees del teu negoci de forma còmoda i senzilla.

Està equipat amb diferents mòduls de comptabilitat i finances que compleixen amb l’actual normativa, així com amb altres mòduls de compres i vendes, gestió de magatzem i fabricació, CRM, gestió laboral i recursos humans, a més de molts altres, que et permetran controlar tota la teva empresa des d’un mateix programa.

Si vols adaptar la comptabilitat del teu negoci a la llei antifrau per evitar sancions i estàs interessat en Sage ERP 200, contacta amb nosaltres. Un consultor t’oferirà tota la informació que necessites saber sense cap compromís.

Contacta amb nosaltres

Imatge de Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: