Ciberseguretat per a gent gran

Cada vegada són més les persones que se sumen a les noves tecnologies i utilitzen ordinadors i dispositius mòbils en el seu dia a dia amb els que naveguen per Internet. El problema és que moltes d’elles no són conscients dels riscos que hi ha a la xarxa, una cosa de la qual tracten d’aprofitar-se els ciberdelinqüents, que cada vegada posen el focus en els usuaris d’edat més avançada, que al seu torn són els més vulnerables.

Un informe realitzat pel Centre de Denúncies de Delictes a Internet de l’FBI demostra que les persones de més de 65 anys són el grup amb major nombre de víctimes per part de ciberdelinqüents.

Davant d’aquesta situació, hi ha diferents iniciatives de ciberseguretat per a gent gran com la campanya “Experiència Sènior” d’INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat), un programa de conscienciació destinat a sensibilitzar, potenciar i impulsar les habilitats digitals en ciberseguretat dels usuaris de més de 60 anys , mitjançant l’ ús de materials específics i formatius que els permetin obtenir els coneixements necessaris per navegar per Internet amb confiança i seguretat.

La vulnerabilitat de la gent gran davant les estafes cibernètiques produeix fins a 3.000 milions d’euros de pèrdues cada any, per aquesta raó, és molt important proporcionar-los informació i consells de ciberseguretat per a la gent gran que els ajudin a navegar per Internet de forma segura i a protegir la seva identitat i informació digital.

Ciberseguretat per a majors, nocions bàsiques perquè puguin navegar amb seguretat

A Internet hi ha tota mena d’amenaces cibernètiques a les quals tots estem exposats, fins i tot els més experimentats en ciberseguretat, que no es poden prevenir ni evitar per moltes mesures que prenguem.  Per reduir riscos i estar protegits el més eficaç és realitzar còpies de seguretat diàries que et permetin mantenir la teva informació a fora en tot moment.

Però, hi ha altres amenaces que afecten principalment les persones més grans, que sí que es poden evitar si tenen la informació adequada.

Els 11 consells de ciberseguretat més importants per usuaris sèniors

A continuació, et mostrem alguns dels principals consells de ciberseguretat per a gent gran que has de compartir i els ajudaran a estar més protegits:

Evitar el phishing

No obrir correus ni missatges procedents de contactes desconeguts.

Tenir una bona política de contrasenyes

Utilitzar contrasenyes fortes i segures, compostes per un mínim de vuit caràcters que combinin números, lletres majúscules i minúscules, símbols i altres caràcters especials i no posar sempre la mateixa a tot arreu. Utilitzar un gestor de contrasenyes, pot ajudar aconseguir-ho.

Actualització del software

Informar-los de la importància d' actualitzar sempre els seus dispositius quan sigui necessari.

Evitar estafes d'ofertes fraudulentes

Desconfiar de promocions o descomptes excessivament elevats que puguin resultar sospitosos.

Protecció de dades personals

Incidir-los en la importància de no compartir dades personals, bancàries ni mèdiques a través d' Internet.

Assegurar-se de la veracitat dels e-commerce

No comprar productes ni contractar serveis en pàgines webs desconegudes o de dubtosa reputació.

Estar al dia de la ciberseguretat

Informar-los i explicar-los algunes de les principals estafes que hi ha a Internet, com el phishing.

Verificar el software

Llegir sempre la lletra petita abans d'instal·lar un programa.

Bloquejar els dispositius

Protegir els dispositius amb un codi de bloqueig de pantalla.

Enginyeria social

No acceptar peticions de desconeguts en xarxes socials.

Antivirus

Tenir un potent antivirus actualitzat.
En definitiva, adoptar pràctiques de ciberseguretat per a gent gran és fonamental per reduir qualsevol mínim risc de patir un atac o una estafa cibernètica i, el mateix passa amb els més petits. Per a que la gent gran puguin estar informats de les novetats en temes de ciberseguretat, poden consultar el nostre portal SOC.infordisa per estar al dia de tot. Els canvis son constants i les tècniques dels ciber estafadors són cada cop més complexes. Com anècdota curiosa que evidencia els grans canvis que està patint la ciberseguretat, podeu llegir el post del primer ransomware de la història que va sorgir el desembre de 1989, ara farà justament 33 anys.

Guia de ciberseguretat sènior

De l’OSI (Oficina de la Seguretat del Iternauta) us compartim aquest recurs divulgatiu:

Imatge de Infordisa

Infordisa

Departament de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: