Guia completa sobre el roaming

Taula de continguts

Tot el que necessites saber abans de viatjar a l’estranger

Les vacances ja estan a la vora i és probable que estiguis planejant un viatge a l’estranger! Però, espera un moment, has pensat com funcionarà el teu telèfon mòbil fora del teu país? 🤨 Aquí és on entra en joc el roaming o la itinerancia. En aquesta guia completa sobre el roaming, t’explicarem en què consisteix, com funcionen les zones i si hi ha possibles costos associats. Prepara’t per viatjar sense preocupacions i mantenir la teva connectivitat!

Si vols anar al gra i ets client d’Infordisa Telecom, obre un tiquet a telecom@infordisa.com indicant el teu número de mòbil i t’informarem directament.

Què és exactament el roaming?

El roaming és un servei que et permet utilitzar el teu telèfon mòbil quan viatges fora de la teva àrea de cobertura habitual. En lloc d’estar limitat a la xarxa nacional, el roaming et permet connectar-te a xarxes d’altres operadors al país que estàs visitant.

Així doncs el roaming et permet connectar-te a xarxes d’altres operadors per realitzar trucades, enviar missatges de text i accedir al serveis de dades.

Funcionament de les zones de roaming

Quan viatges a l’estranger, el teu dispositiu mòbil es connecta a la xarxa d’un operador local al país de destinació. Depenent de la zona de roaming en la qual et trobis, s’aplicaran diferents tarifes i condicions. Les zones de roaming generalment es divideixen en tres categories:

Zona 1, Unió europea:

Si viatges dins la Unió Europea (UE) i alguns altres països europeus, s’aplica una regulació especial. En aquesta zona, coneguda com a “roaming sense recàrrec”, no hi ha cap cost afegit. Es a dir cap operador pot cobrar-te costos addicionals per l’ús de serveis de veu, missatges i dades. Això significa que pots utilitzar el teu pla mòbil com si estiguéssits al teu país d’origen. No obstant això, hi ha límits en la quantitat de dades que pots consumir abans que s’apliquin tarifes addicionals o restriccions.

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, Dinamarca, Estònia, Eslovàquia, Eslovènia, Finlàndia (incloses les Illes Aland), França (inclòs Martinica, Guadalupe, Sant Martí, Guyana francesa, Reunió i Mayotte ), Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal (inclòs Madeira i Açores), República Txeca, Romania i Suècia.

Zona 2, altres països d’Europa:

Per a altres zones europees esmentades anteriorment, s’aplicaran tarifes de roaming estàndard. Cada operador estableix les seves pròpies tarifes, que poden variar segons el país que visites. És essencial verificar quins són els costos associats i les condicions específiques abans de viatjar.

Resta Europa, Magreb, Estats Units i Canadà:

Regne Unit (inclòs Gibraltar), Albània, Andorra, Algèria, Bermuda, Bòsnia Hercegovina, Canadà, Estats Units, Illes Faroe, Illa de Guernsey, Illa de Jersey, Illa de Man, Macedònia, Marroc, Montenegro, Sèrbia, Suïssa, Tunísia, Turquia.

Zona 3, resta del món:

En aquesta última zona també hi ha càrrecs de roaming. A continuació es llisten els països d’Àfrica, Àsia, Centreamèrica i Sud-amèrica i Oceania:

Afganistan, Anguilla, Antilles Holandeses (San Martín), Antiga i Barbuda, Aràbia Saudita, Argentina, Armènia, Aruba, Austràlia, Azerbaidjan, Bahames, Bahrain, Bangla Desh, Barbados, Belize, Bielorússia, Bolívia, Botswana, Brasil, Burundi, Cap Verd, Cambodja, Camerun, Illes Caiman, Xile, Xina, Colòmbia, Congo, República Democràtica del Congo, Corea del Sud, Costa d’Ivori, Costa Rica, Cuba, Cominica, Equador, Egipte, El Salvador, Emirats Àrabs, Filipines, Geòrgia, Granada, Guatemala, Guinea, Guinea Equatorial, Haití, Hondures, Hong Kong, Indonèsia, Iraq, Israel, Jamaica, Japó, Jordània, Kazakhstan, Kenia Kirguizistan, Kuwait, Índia, Líban, Libèria, Macau, Madagascar, Malàisia, Malawi, Mali, Illa Maurici, Mauritània, Mèxic, Moldàvia, Moçambic, Namíbia, Nicaragua, Nigèria, Nova Zelanda, Oman, Pakistan, Palestina, , Perú, Puerto Rico, República Dominicana, Rússia, Samoa, Sant Cristòfol i Nevis, Sant Martí (Antilles Franceses), Sant Vicent i les Grenadines, Santa Llúcia, Senegal, Illes Seychelles, Singapur, Síria, Sri Lanka, Sudan, Sud-àfrica, Tailàndia, Taiwan, Tadjikistan, Tanzània, Trinitat i Tobago, Turks i Caicos, Ucraïna, Uganda, Uruguai, Uzbekistan, Veneçuela, Vietnam, Iemen, Zimbabwe.



Costos associats i activació del roaming

És important tenir en compte que el roaming sol implicar costos addicionals per la zona 2 i 3.

A Infordisa Telecom t’informem de les tarifes per l’ús de serveis de veu, missatges i dades mentre estàs en roaming. Aquests costos poden variar segons l’operador i el país que estiguis visitant.

Abans de viatjar, et recomanem contactar amb telecom@infordisa.com per:

  • Verifica les tarifes de roaming:
    Consulta amb el teu proveïdor de serveis de telefonia mòbil per conèixer les tarifes de roaming aplicables al país que visitaràs. Informa’ t sobre els preus per minut de trucada, missatges de text i tarifes de dades. Alguns operadors ofereixen paquets de roaming especials que poden ser més econòmics.
  • Activa el roaming:
    Assegura’t de tenir el roaming activat al teu telèfon abans de viatjar. En alguns casos, és possible que hagis de demanar l’activació específicament. Pots fer-ho a través del servei d’atenció al client del teu operador o a través de la configuració al teu telèfon mòbil.
  • Considera opcions locals:
    Depenent de la durada i freqüència dels teus viatges, podria ser beneficiós explorar opcions locals al país que visites. Adquirir una targeta SIM local pot ajudar-te a evitar alts costos de roaming i proporcionar-te serveis més econòmics per a trucades i dades dins del país.

Conclusió final del roaming

El roaming és una eina útil que et permet mantenir la connectivitat mentre viatges a l’estranger. Conèixer les zones de roaming, els costos associats i les opcions disponibles t’ajudarà a prendre decisions informades abans de partir. Recorda verificar-ho abans de sortir de marxar i gaudeix de les teves vacances sense perdre la connexió amb el món!

Espero que aquesta guia completa sobre el roaming t’hagi estat útil. Si tens més preguntes, obre tiquet a telecom@infordisa.com

Feliç viatge! 😁👍

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

1 comentari

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últimes publicacions al Instagram: