Resum de Microsoft Ignite 2022: més eficiència, productivitat i seguretat

Microsoft Ignite és l’esdeveniment anual més important que fa el gegant tecnològic per a desenvolupadors i professionals de TI. Aquest 2022 es va celebrar centre de Convencions de Seatle del 12 al 14 d’octubre i va congregar una mitjana de 25.000 assistents, tot i que en el nou format en línia de les darreres edicions s’ha elevat la participació fins a superar els 250.000 assistents.

En aquest esdeveniment de Microsoft s’anuncien noves eines, iniciatives i serveis per continuar avançant en la transformació digital en què estem immersos.

Resum Microsoft Ignite 2022

Us deixem la Keynote del director de Microsoft, Satya Nadella, on enumera els llançaments més importants:

Azure Cognitive Services

S’han anunciat nombroses actualitzacions d’aquest servei, com ara l’Azure OpenAI, que oferirà accés a Dall-E 2, un model que permet als usuaris generar imatges personalitzades utilitzant text o imatges.

Per la seva banda, Azure Cognitive Service for Language millora les seves capacitats, com ara el resum abstracte de documents i converses genèriques, cobertura lingüística millorada, accés general a Language Studio, etc.

Computer Vision afegeix Image Analysis 4.0, dissenyat per extreure una àmplia varietat de característiques visuals de les imatges, i Spatial Analysis on the Edge, enfocat a millorar la seguretat mitjançant la ingesta de vídeo i l’extracció d’informació.

Mesh Avatars per a Microsoft Teams

Els avatars de Mesh ja estan disponibles per a les reunions de Teams en vista prèvia privada. Ara els usuaris tindran més flexibilitat i podran triar una versió personalitzada i animada de si mateix sense activar la càmera.

L’aplicació es pot adquirir a l’App Store de Microsoft, on es podran dissenyar fins a tres avatars únics utilitzant centenars d’opcions de personalització. Un cop creats, es podran fer servir seleccionant al menú “Efectes i avatars” abans d’entrar a una reunió i durant la mateixa, es podran triar entre una àmplia gamma de gestos per reaccionar al que s’està parlant.

Teams Premium

Seguint amb una de les joies de la corona de la companyia, es llançarà aquest servei més exclusiu que farà que totes les reunions siguin més personalitzades, intel·ligents i segures.

Aquesta nova modalitat inclou guies de les reunions, que ajudaran els usuaris a triar l’experiència adequada, i que es personalitzaran fàcilment. A més, també es podran fer servir logotips i fons personalitzats per al vestíbul de Teams i escenes personalitzades per a la manera “Junts”.

D’altra banda, els equips seran més intel·ligents gràcies a la introducció d’una recapitulació intel·ligent, tasques generades per IA que s’assignen automàticament a partir de reunions, reproducció intel·ligent, informació personalitzada a les gravacions de les reunions, cerca intel·ligent, traduccions en directe de els subtítols, etc.

Viva Goals

Amb l’objectiu d’ajudar les organitzacions a alinear la feina dels empleats amb els resultats empresarials va néixer Viva Goals. Ara inclou noves integracions de tercers, que aporten objectius i OKR al flux de treball.

S’integren Slack i Google Sheets, cosa que permetrà rebre notificacions, recordatoris i realitzar check-ins d’OKR directament des d’aquestes aplicacions.

Microsoft Places

És una nova aplicació per optimitzar els espais per al treball híbrid. Utilitza IA per connectar els espais virtuals i físics per impulsar l’augment de les connexions, el compromís i la productivitat, alhora que proporciona la imatge holística del treball híbrid que trobem a faltar.

Aviat estarà en versió preliminar i inclourà: una vista del tauler de control dels dies en què els treballadors estaran a l’oficina, la ubicació física, una vista dels espais de treball que altres han reservat, informació i orientació sobre els desplaçaments, informació i orientació sobre l’ús de l’espai, etc.

Microsoft Loop

Ja s’ha parlat altres vegades de Microsoft Loop, però ara, la seva aplicació, en vista prèvia privada, ajudarà els equips a pensar, planificar i crear junts.

L’aplicació està disponible per treballar en projectes de forma col·laborativa gràcies a espais de treball, pàgines i components que se sincronitzen a Microsoft 365. Es treballarà en vista prèvia privada per incorporar els comentaris dels clients mentre se segueix desenvolupant l’aplicació.

A més, s’hi incorporaran nous components, com la possibilitat d’inserir un component d’enquesta, llista de verificació o llista de tasques en un document Word; copiar un component Loop existent i pegar-lo a Whiteboard de Teams; Q&A per recopilar respostes a preguntes en temps real; components Polls per crear trobes i qüestionaris; entre un altre.

Power Pages

Anunciada durant la Microsoft Build d’aquest any, ja està disponible de forma general i amb actualitzacions que inclouen:

  • Design Studio per ajudar els creadors a dissenyar formularis de diversos passos de forma fluida i sense codi.
  • Templates Hub, que ofereix 16 opcions noves de plantilles.
  • Learn Hub, que inclou una secció de tutorials per guiar els usuaris.
  • Actualitzacions en matèria de seguretat i governança.

Power Automate

L’eina d’automatització de tasques Power Automate introdueix una nova manera d’accelerar aquesta automatització utilitzant el llenguatge natural i la IA. Totes dues permetran als usuaris descriure allò que volen automatitzar i es construirà el flux en segons sense cerques ni errors.

Un cop seleccionat un dels fluxos suggerits, es configuraran els connectors adequats i després es podrà finalitzar dins del dissenyador de fluxos.

Power Apps

S’hi han inclòs actualitzacions de Power Apps amb l’objectiu de fomentar la col·laboració, el desenvolupament de fusions i les microaplicacions.

  • S’ha implementat la coautoria al dissenyador d’aplicacions, cosa que permetrà als desenvolupadors editar simultàniament en temps real d’acord amb els comentaris.
  • Agent virtual integrat: mostrarà els recursos externs per ajudar els usuaris en el procés de desenvolupament de l’aplicació i promourà una creació més gran de coneixements.
  • Targetes: una nova manera de crear i enviar microaplicacions per compartir, recopilar i connectar dades i prendre decisions empresarials crítiques.

Power Platform Managed Environments

Es tracta d’una col·lecció de característiques que permeten als administradors d’IT gestionar els entorns de Power Platform i governar les solucions de baix codi a escala amb més control, més visibilitat i menys esforç. Els punts més importants són:

  • Weekly Digest: dóna notificacions proactives amb informació sobre les aplicacions més i menys utilitzades, amb l’objectiu de poder netejar els recursos no utilitzats.
  • Serà més fàcil activar els entorns gestionats per a la plataforma al centre d’administració de la plataforma amb uns quants clics.
  • Es podrà limitar l’ús compartit per frenar la proliferació d’aplicacions i reduir-ne l’excés, limitant qui les pot utilitzar i qui no.

Power BI

La plataforma inclou noves actualitzacions que permetrà a les organitzacions escalar les anàlisis d’autoservei, eliminant encara més la fricció per a la implementació, creació i intercanvi.

A més, s’hi inclou un instal·lador automàtic d’Office, també es podran veure i editar informes directament des de OneDrive i SharePoint, s’ha afegit una funció de descobriment d’empresa a empresa (B2B), suport d’informes de grans conjunts de dades, informes i conjunts de dades de Power BI en una solució Power App…

Seguretat

Al bloc de seguretat, hem pogut veure noves proteccions per a una seguretat integral a Microsoft Defender for Cloud. Ajudarà les organitzacions a reforçar la seva postura de seguretat al núvol, aplicar la protecció contra amenaces a les càrregues de treball ia integrar seguretat DevOps en entorns híbrids i multicloud.

També hi ha bones notícies per a Microsoft 365 Defender, que ara interromp automàticament els atacs de ransomware, com els punts finals o les identitats dels usuaris.

Finalment, es va parlar de l’Advanced Management Suite, que es llançarà el març del 2023, i que es postula com un nou i rendible pla de gestió de putos finals premium.

Microsoft Project Bonsai

Per a qui no ho sàpiga, Project Bonsai és una plataforma de desenvolupament d’IA industrial de baix codi que ajuda a millorar la qualitat i l’eficiència dels productes.

S’han inclòs noves funcionalitats com a suport per a l’acció d’emmascarament, que accelera l’entrenament del sistema; entrenament a partir de dades amb OffilineRL; l’avaluació 2.0, que proporciona eines analítiques completes per avaluar el rendiment de l’automatització, etc.

Microsoft Edge

S’ha llançat Microsoft Edge Workspaces, un conjunt compartit de pestanyes del navegador que permetrà als grups veure els mateixos llocs web i els darrers fitxers de treball en un sol lloc.

A mesura que l’equip treballa en conjunt, les pestanyes s’actualitzen en temps real perquè tothom estigui a la mateixa pàgina.

Estàs interessat en implementar alguna d’aquestes noves solucions? ho parlem.

Contacta amb nosaltres

Imatge de Jordi Sala

Jordi Sala

Responsable de Marketing

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

/ Newsletter

Rep les noves publicacions d'aquest blog per email.
Subscriu-te per estar informat.

Altres temes que et poden interessar

Publicacions relacionades:

Publicacions SOC.infordisa

Últimes publicacions del Blog:

Últims feeds al Instagram: